Iohannis îl va schimba pe George Maior din funcţia de ambasador în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuţie informală cu presa care a avut loc la Palatul Cotroceni, că îl va schimba pe George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA. Şeful statului a precizat că va începe o analiză la începutul lui 2020 în acest sens.

3752 afișări
Imaginea articolului Iohannis îl va schimba pe George Maior din funcţia de ambasador în SUA

Iohannis îl va schimba pe George Maior din funcţia de ambasador în SUA

"O să-l schimbăm (pe George Maior - n.r.). La începutul lui 2020 vom face o evaluare", a afirmat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că nu a fost luată o decizie în ceea ce priveşte înlocuitorul lui George Maior. Klaus Iohannis a explicat că perioada mandatului de ambasador al lui George Maior poate fi flexibilă.

George Maior este ambasadorul României în Statele Unite din iunie 2015 şi a fost şef al SRI în perioada 2006-2015. Recent a fost implicat într-un scandal cu privire la rechemarea sa în ţară, după ce un raport al Comisiei de control al SRI arăta modul discreţionar în care Maior a folosit Serviciul.

Raportul Comisiei de control SRI, de la jumătatea lunii aprilie 219, privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici