Iohannis: În ciuda greutăţilor sistemului medical, medicii au reuşit să ofere servicii de calitate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de decorare a unor medici şi spitale din Capitală şi alte oraşe, că doctorii şi alte cadre medicale au reuşit să ofere servicii medicale calitative tuturor românilor, în pofida greutăţilor din sistemul sanitar.

1410 afișări
Imaginea articolului Iohannis: În ciuda greutăţilor sistemului medical, medicii au reuşit să ofere servicii de calitate

Iohannis: În ciuda greutăţilor sistemului medical, medicii au reuşit să ofere servicii de calitate

"Centenarul Marii Uniri reprezintă cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul «Meritul Sanitar» spitalelor care împlinesc un număr semnificativ de ani de la înfiinţare, ani în care s-au remarcat prin rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical. Mă bucur că această recunoaştere are loc în perioada în care marcăm şi Ziua Mondială a Sănătăţii. Când evocăm trecutul, ne gândim la medici de excepţie, care au făcut cunoscut numele ţării noastre peste hotare, la promotori ai unor specialităţi medicale precum urologia sau chirurgia plastică şi reconstructivă, la spitale care le poartă numele în semn de profundă consideraţie şi recunoaştere a meritelor lor. Ne referim, totodată, la spitale care, în pofida greutăţilor cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, au reuşit de-a lungul deceniilor de existenţă şi reuşesc şi în continuare, prin devotamentul şi efortul cadrelor medicale şi echipelor de management, să ofere servicii de calitate tuturor românilor", a afirmat Iohannis, la ceremonia de decorare de la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că generaţia tânără de medici are datoria să menţină reputaţia predecesorilor şi a spitalelor în care lucrează.

"Viitorul înseamnă acces universal la actul medical şi un nou concept bazat pe prevenţie, medicină personalizată, inovare şi sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc. În acelaşi timp, modelele de bune practici trebuie recunoscute şi valorificate. Cu medici de excepţie, cu echipe de management animate de determinare şi abnegaţie, precum cele din care faceţi parte şi dumneavoastră, vom avea spitale în care să păşim cu încredere! Sunteţi exemple de profesionalism, responsabilitate, dăruire şi efort continuu în slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Am certitudinea că veţi contribui la acea schimbare a sistemului medical românesc pe care ne-o dorim cu toţii", a conchis Klaus Iohannis.

Preşedintele a semnat decretele de decorare a unor a unor instituţii medicale, a informat Administraţia Prezidenţială. Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical, şeful statului a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Judeţean de Urgenţă, municipiul Miercurea Ciuc, şi Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting, municipiul Bucureşti; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, municipiul Bucureşti, şi Spitalului Clinic de Pediatrie, municipiul Sibiu; Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalului Militar de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, municipiul Bucureşti, Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu”, municipiul Bucureşti, şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, municipiul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici