Summitul Social din Portugalia. Iohannis, îngrijorat de efectele pandemiei asupra structurii sociale

  • Pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor şi economiile, ci şi structura socială, a spus, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, la Summitul Social.
  • Acesta a spus că trebuie găsite soluţii europene pentru aceste chestiuni şi că sunt foarte multe domenii unde statele pot interveni împreună.
267 afișări
Imaginea articolului Summitul Social din Portugalia. Iohannis, îngrijorat de efectele pandemiei asupra structurii sociale

Iohannis, îngrijorat de efectele pandemiei asupra structurii sociale

„Este un Summit Social, dedicat problemelor sociale. Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor şi economiile. Afectează şi structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniţi şi vrem să găsim soluţii europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aş menţiona poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educaţie, şanse egale, egalitatea de gen şi aşa mai departe, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Summitul Social care are loc în Porto, Portugalia.

Iohannis a mai spus că prin ieşirea din pandemie şi banii care vor fi folosiţi pentru reconstrucţie, pot fi abordate şi zone din acest pilon social, între care educaţia.

„Educaţia, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă şi educaţia digitală, educaţia pe tot parcursul vieţii, formarea de abilităţi în zona digitală şi la adulţi şi persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone”, a mai spus preşedintele.

La finalul Summitului Social va avea loc o discuţie aplicată despre pandemie, despre cum este gestionată şi cum este gestionată ieşirea din pandemie.

Sâmbătă este pregătit un summit între Uniunea Europeană şi India, un summit care este important şi pentru Europa, fiindcă Uniunea Europeană şi India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, a declarat Iohannis.

„Ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia acum, în aceste zile şi săptămâni, face victime multe în India. Şi noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare şi cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici