Iohannis, întrebat de ordonanţa de clasare care îl vizează şi candidatura lui Lazăr: Nu au legătură

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat marţi de dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr, din 2016, care a ajuns la Cotroceni şi dacă a văzut ordonanţa de clasare care îl viza, răspunsul fiind scrurt "nu au nicio legătură".

691 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întrebat de ordonanţa de clasare care îl vizează şi candidatura lui Lazăr: Nu au legătură

Iohannis, întrebat de ordonanţa de clasare care îl vizează şi candidatura lui Lazăr: Nu au legătură

"Una cu alta pot să vă asigur că nu au nicio legătură", a fost răspunsul lui Klaus Iohannis, răspunzând la o întrebare dacă a văzut ordonanţa de clasare ce îl viza şi care era în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr.

Informaţia a fost făcută publică de către ministrul Tudorel Toader, fiind unul dintre motivele pentru care a cerut revocarea procurorului general. Ulterior a apărut informaţia că semnatarul ordonanţei de clasare este un procuror Lazăr, dar nu Augustin, ci Cristian, acesta din urmă spunând că nu ştie cum a ajuns documentul într-un dosar de candidatură.

Clasarea făcea referire la un dosar care îl viza pe Klaus Iohannis, în perioada în care era primar al Sibiului, cu privire la mai multe retrocedări.

Pe marginea subiectului s-a speculat mult în ultimele zile, unii catalogând ordonanţa ca formă de presiune la şeful statului, iar alţii catalogând ca o garanţie a unei practici pro-preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici