Iohannis: Întreg demersul legat de Guvernul Croitoru este o pierdere de timp

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "întreg demersul legat de Guvernul Croitoru este o pierdere de timp" şi şi-a exprimat convingerea că parlamentarii nu vor învesti niciodată acest Cabinet.

25 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Întreg demersul legat de Guvernul Croitoru este o pierdere de timp

Primarul Sibiului Klaus Iohannis (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred că întreg demersul este o pierdere de timp, pentru că, după părerea mea, acest guvern nu va trece de Parlament. Avizarea favorabilă a lui Aurescu şi a lui Blaga cred că este de fapt o recunoaştere a meritelor personale ale celor două persoane şi nu înseamnă că vor fi învestiţi ca miniştri", a afirmat Iohannis.

El a spus că i-a atenţia componenţa acestui guvern, care "reflectă existenţa unui Guvern Boc trei, dar fără Boc".

Iohannis a afirmat că a mai vorbit la telefon cu liderii PSD şi PNL şi că aceştia şi-au exprimat în continuare susţinerea pentru nominalizarea sa la funcţia de premier.

Întrebat, însă, dacă l-ar surprinde ca după alegeri Mircea Geoană şi Crin Antonescu să-şi schimbe părerea despre susţinerea sa, Iohannis a spus că nu crede că se va întâmpla acest lucru.

"Cred că discutăm prea ipotetic. În realitate nu m-ar surprinde nimic, dar nu cred că se va întâmpla asta", a precizat Iohannis.

Primarul Sibiului a fost propus de către liderii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale pentru funcţia de premier al României după căderea Guvernului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici