Iohannis, la Madrid: Toate acţiunile NATO sunt defensive. Rusia trebuie să înţeleagă şi să nu continue în Ucraina

Toate deciziile luate de NATO la summitul de la Madrid sunt acţiuni strict defensive, spune Klaus Iohannis. „Nu au componentă agresivă împotriva Federaţiei Ruse, însă şi Rusia trebuie să înţeleagă că ar face bine să facă la fel şi să nu continue în Ucraina”, adaugă şeful statului.

532 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la Madrid: Toate acţiunile NATO sunt defensive. Rusia trebuie să înţeleagă şi să nu continue în Ucraina

Sursa foto: Facebook, Klaus Iohannis

„Paradigma în care lucrăm este să sprijinim Ucraina, dar să nu mergem până acolo încât să provocăm un conflict militar între NATO şi Federaţia Rusă”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că nu există motive care pot fi invocate în acest sens.

„Acţiunile noastre sunt toate strict defensive. Întărim postura de apărare de Flancul Estic. Vom întări şi alte zone, vom merge pe cercetare. Dar niciunele dintre ele nu au componentă agresivă împotriva Federaţiei Ruse, însă şi Rusia trebuie să înţeleagă că ar face bine să facă la fel şi să nu continue în Ucraina”, încheie Iohannis.

Şeful statului a anunţat anterior că a fost reconfirmată securitatea aliaţilor de pe flancul estic, iar în ceea ce priveşte grupul de luptă din România, Klaus Iohannis a spus că acesta poate fi crescut de la nivel de batalion, cum este în prezent, la nivel de brigadă, dacă situaţia de securitate o va impune.

„Prin deciziile luate, securitatea României şi a fiecărui român este mai bine asigurată”, a adăugat Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici