Iohannis: Luni voi avea o întâlnire cu Geoană şi Antonescu

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, duminică seară, că a convenit ca în cursul zilei de luni să aibă o întâlnire cu Mircea Geoană şi cu Crin Antonescu, pentru a stabili următorii "paşi" care trebuie urmaţi.

18 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Luni voi avea o întâlnire cu Geoană şi Antonescu

Iohannis: Luni voi avea o întâlnire cu Geoană şi Antonescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iohannis a declarat, duminică seară, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că rezultatul alegerilor prezidenţiale a fost unul "previzibil" şi că "alternanţa la putere a devenit o regulă", ceea ce "este bine pentru democraţie".

"A fost un rezultat previzibil, primele exit-poll-uri au arătat un avans al preşedintelui Geoană, care a fost păstrat pe tot parcursul zilei", a declarat Iohannis.

El a precizat că a vorbit cu Mircea Geoană "acum cinci minute" şi că în cursul zilei de luni se va întâlni atât cu acesta, cât şi cu liderul PNL, Crin Antonescu.

"Vom avea o întâlnire cu domnul Geoană şi cu domnul Antonescu şi vom stabili următorii paşi", a adăugat Iohannis.

Întrebat în legătură cu declaraţia lui Traian Băsescu, care a spus că el este învingătorul alegerilor, Iohannis a spus, iniţial, că nu comentează aceste afirmaţii.

Ulterior, el a spus: "Poate că Băsescu are alte informaţii, dar să aşteptăm ziua de mâine, când lucurile vor fi mult mai clare, după ce se va face numărătoarea voturilor".

Imediat după închiderea urnelor, trei dintre cele patru institute de sondare care au prezentat date centralizate până la ora 19.00 îl indicau câştigător al alegerilor prezidenţiale pe candidatul PSD, Mircea Geoană, care l-a devansat pe contracandidatul său, actualul preşedinte Traian Băsescu, candidatul democrat-liberalilor, la o diferenţă de aproximativ trei procente. CSOP a prezentat egalitate între cei doi candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici