Iohannis: Lupta anticorupţie se desfăşoară cu intensitate mare, spre disperarea corupţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îşi face foarte bine treaba şi că nu există imixiuni politice în lupta împotriva corupţiei, "spre disperarea corupţilor''.

698 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Lupta anticorupţie se desfăşoară cu intensitate mare, spre disperarea corupţilor

Iohannis: Lupta anticorupţie se desfăşoară cu intensitate mare, spre disperarea corupţilor (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre faptul că mai mulţi politicieni spun înainte de începerea campaniei electorale că sunt "comandamente" de la DNA care se implică în lupta politică, preşedintele a spus: "Lupta împotriva corupţiei se desfăşoară chiar cu intensitate mare, spre disperarea corupţilor, evident. Faptul că suntem în pre-campanie n-are nicio relevanţă pentru felul în care DNA luptă împotriva corupţiei şi împotriva corupţilor", a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai spus că are o părere "foarte informată" şi că este foarte mulţumit de felul în care îşi face DNA treaba.

"Am o părere destul de informată, foarte informată despre cum se desfăşoară lupta anticorupţiei. Sunt foarte mulţumit, DNA îşi face treaba foarte bine, nu există niciun fel de imixtiuni politice în felul în care îşi face DNA treaba şi nu există nicio instituţie a statului care să se amestece în treaba DNA sau în felul în care DNA îşi face treaba", a subliniat şeful statului.

De asemenea, Iohannis a adăugat că faptul că suntem în pre-campanie electorală doar face mai vizibil felul în care "unii şi alţii sunt chemaţi la DNA" şi că acest lucru este o dovadă că se desfăşoară cu toată "intensitatea".

"Lupta DNA nu este una politică, ci este o luptă foarte importantă pentru România", a conchis preşedintele.

Primarul municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA miercuri pentru luare de mită, alături de fiul său şi de un om de afaceri.

În aceeaşi zi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Minodor Dobre, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, fapte pe care le-ar fi comis când ocupa funcţia de prefect al judeţului.

A doua nominalizare a PNL pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat că a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici