Iohannis: Lupta împotriva corupţiei nu e un hobby pentru mine, e o necesitate absolută pentru România - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu pentru ARD, că lupta împotriva corupţiei nu este un hobby pentru el şi pentru alţii, ci o necesitate absolută pentru dezvoltarea României, subliniind că oamenii sunt mulţumiţi de intensificarea acţiunilor de combatere a acestui fenomen.

704 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Lupta împotriva corupţiei nu e un hobby pentru mine, e o necesitate absolută pentru România - VIDEO

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

"România se află, în acest moment, într-o fază foarte intensă a luptei împotriva corupţiei. Asta nu e uşor. Nu e uşor nici pentru ţară, nu e uşor nici pentru procurori şi, bineînţeles, nu e uşor nici pentru politicienii care nu doresc poate ca unele lucruri să iasă la lumină", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviu difuzat, duminică, de postul german de televiziune ARD.

Şeful statului a precizat că această luptă împotriva corupţiei este una dintre priorităţile sale, aşa cum a anunţat încă din campania electorală, astfel că "a crescut intensitatea luptei împotriva corupţiei".

"Adeseori, politicienii îşi manifestă nemulţumirea faţă de intensitatea acestor acţiuni. Oamenii însă sunt mulţumiţi de faptul că, în sfârşit, cineva ia măsuri eficiente pentru combaterea acestui fenomen", a spus Iohannis.

"Întrucât unii politicieni au hotărât să încerce cumva să pună frână acestor acţiuni, m-am decis, în urmă cu câteva zile, să mă adresez din nou opiniei publice pe acest subiect. Cred că, în primul rând, lupta împotriva corupţiei trebuie să continue cu toată forţa până când corupţia dispare cu totul. Nu există o altă reţetă. Corupţia reprezintă o problemă uriaşă pentru o ţară ca România (...) Lupta împotriva corupţiei nu este un hobby pentru mine şi pentru alţii, ci o necesitate absolută pentru România pentru a se putea dezvolta în continuare", a mai spus Klaus Iohannis.

Referitor la faptul că a fost criticat pentru că a fost prea tăcut după alegeri, preşedintele a spus că a fost "de la început pe baricade", dar că stilul său este diferit de cel al predecesorului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici