Iohannis: M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că atacurile la religia şi etnia sa reprezintă o" încercare penibilă de atac de campanie", la care nu va răspunde, a susţinut că religia ar trebui să fie "un punct neutru", precizând că s-a născut în România şi este cetăţean român.

595 afișări
Imaginea articolului Iohannis: M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român

Iohannis: M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român (Imagine: Codrin Prisecariu/Mediafax Foto)

Întrebat despre referirile la religia şi etnia sa, Iohannis a spus: "Este o încercare penibilă de atac de campanie, prin urmare nu răspund. (...) Nu voi face declaraţii legate de religie în campania electorală, pentru că nu mi se pare corect, mai ales că România este un stat laic şi nu întâmplător în Constituţie sunt articole privind egalitatea în drepturi indiferent de religie şi etnie".

Iohannis a spus că aceste articole există în toate constituţiile moderne şi că egalitatea în drepturi este "rezultatul unui proces dureros, al unor războaie".

"Ar fi păcat dacă vin nişte tineri politicieni, care nu au citit acest lucru şi declară orice, spunând că nu contează ce scrie în Constituţie", a adăugat Iohannis.

El a mai spus că, după părerea sa, religia trebuie să fie" un punct neutru", că el s-a născut în România şi este cetăţean român. "M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român. Voi merge mult prin ţară, voi clarifica acest lucru", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici