Iohannis: Maior şi Scutaru au demisionat din motive personale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, despre demisiile fostului şef al SRI, George Maior şi consilierul prezidenţial George Scutaru, că amândoi au demisionat din motive personale, precizând că trebuie făcută deosebirea între demisia politică şi cea personală.

183 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Maior şi Scutaru au demisionat din motive personale

Klaus Iohannis (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Întrebat de ce au demisionat George Maior şi George Scutaru, preşedintele Iohannis a spus: ”Acuma trebuie să facem o deosebire între greşeala politică şi demisie politică şi demisia din motive personale. Şi domnul George Maior şi domnul George Scutaru au demisionat din motive personale. Mi-au înaintat demisiile, le-am acceptat, drept pentru care s-a încheiat orice discuţie”, a spus şeful statului.

Iohannis a precizat că ”nu consideră că o demisie din motive personale se poate discuta, decât dacă respectivul doreşte să dea lămuriri publice”.

”Dacă nu doreşte, cred că este bine să lăsăm lucrurile aşa cum sunt”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 6 martie, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui George Scutaru, în locul acestuia fiind numit Ion Oprişor.

Funcţia de director al SRI a rămas vacantă după ce George Maior a demisionat de la conducerea Serviciului, în 27 ianuarie. Interimatul funcţiei a fost asigurat după acest moment de generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici