Iohannis, mesaj de Ziua Bucovinei: Indiferent de contextul politic, identitatea românească a dăinuit

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia aniversării a 97 de ani de la unirea Bucovinei cu România, menţionând că "indiferent de contextul politic, spiritul şi identitatea românească au dăinuit pe întreg ţinutul bucovinean".

1868 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mesaj de Ziua Bucovinei: Indiferent de contextul politic, identitatea românească a dăinuit

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

"Aniversăm astăzi 97 de ani de la unirea Bucovinei cu România şi, totodată, celebrăm pentru prima oară şi Ziua Bucovinei, sărbătoare instituită prin legea adoptată luna trecută de Parlamentul României. După aproape un secol şi jumătate de ocupaţie străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a ţării din care fusese ruptă în 1775. Indiferent de contextul politic, spiritul şi identitatea românească au dăinuit pe întreg ţinutul bucovinean", a scris Iohannis, pe Facebook.

Preşedintele mai spune că Bucovina ocupă un loc special în istoria românilor, este "o invitaţie pentru descoperirea României profunde", locul tinereţii lui Mihai Eminescu, dar şi spaţiul unde se află Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi mormintele domneşti de la Rădăuţi, Putna şi Suceviţa.

Legea prin care se instituie Ziua Bucovinei a fost promulgată pe 28 octombrie şi prevede că autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice pot organiza evenimente culturale cu această ocazie, fondurile fiind asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale ori ale instituţiilor publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici