Video Iohannis, mesaj pentru Liviu Dragnea, după accesul liber al membrilor PSD cercetaţi penal în funcţiile de miniştri: Nu au ce căuta în fruntea statului/ "Pe Dăncilă o recomandă majoritatea"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, întrebat despre posibilitatea ca din viitorul Guvern să facă parte persoane cercetate penal, că aceste persoane nu au ce căuta în fruntea statului, adăugând că ar colabora greu cu astfel de miniştri.

3900 afișări

„Eu cred că voi fi informat şi oficial despre persoanele care vor fi propuse, însă părerea mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal sau care au condamnări penale, această opinie o cunoaşteţi. După părerea mea, n-au ce căuta în fruntea statului”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă i-a transmis acest lucru şi liderului PSD, Liviu Dragnea, Iohannis a spus că poziţia sa este foarte bine cunoscută.

„Din păcate, ea încă nu se regăseşte în Constituţie. Dar consider că trebuie să facem cu toţii, împreună, un efort de îmbunătăţire a acestei situaţii, de aceea am propus şi când am fost la CSM, poate vă amintiţi, că dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituţie şi ce trebuie să facem mai bine acolo, atunci eu consider că principiul integrităţii trebuie să fie înscris chiar în Constituţie. (...) Când am vorbit cu doamna Dăncilă, ne-am concentrat pe persoana domniei sale, nu despre Guvern. Iar în continuare vom vedea cu ce echipă ştie să vină PSD-ul ”, a adăugat şeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a spus că ar lucra destul de greu cu astfel de persoane, dacă vor ajunge să facă parte din Guvern.

„Deocamdată, pârghiile preşedintelui sunt foarte puţine. De aceea îmi doresc ca principiul integrităţii să fie trecut în Constituţie, ca să nu mai existe această discuţie într-o altă conjunctură, sper să trecem cu bine prin această fază”, a susţinut şeful statului.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, după şedinţa CExN, că membrii PSD cercetaţi penal pot face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, el arătând că social-democraţii au decis să îşi facă ei înşişi Guvernul şi nu alte instituţii.

Întrebat ce alte lucruri o recomdandă pe Dăncilă pentru funcţia de premier, Iohannis a răspuns: "Majoritatea parlamentară a recomandat-o".

Dragnea, despre miniştrii cu probleme penale: Propunerile, votate în CEX;Răspund la orice invitaţie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că persoanele care au probleme penale nu au ce căuta la conducerea statului, că orice propunere de ministru va fi votată în şedinţa CEX, iar votul va fi respectat, precizând că răspunde oricărei invitaţii.

”Răspund la orice fel de invitaţie. O să îi spun şi domnului preşedinte, Comitetul Executiv Naţional va vota în plen, vineri, orice propunere de membru al Guvernului şi va fi un vot politic care va fi respectat”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze declaraţia lui Klaus Iohannis.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici