Iohannis: Miniştrii trebuie aduşi la acelaşi nivel cu deputaţii din punct de vedere al imunităţii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că actualul Parlament mai are "câteva restanţe" în privinţa cererilor din partea justiţiei, arătând că miniştrii trebuie aduşi la acelaşi nivel cu deputaţii din punct de vedere al imunităţii.

417 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Miniştrii trebuie aduşi la acelaşi nivel cu deputaţii din punct de vedere al imunităţii

Iohannis: Miniştrii trebuie aduşi la acelaşi nivel cu deputaţii din punct de vedere al imunităţii

Preşedintele a fost de părere că nu trebuie "umblat" la procedura de imunitate parlamentară, ci la cea care îi priveşte pe cei din Guvern.

"Trebuie să judecăm dacă nu ar fi cazul să-i aducem şi pe miniştri la nivelul parlamentarilor care pot fi cercetaţi, dar nu reţinuţi şi arestaţi fără încuviinţarea camerelor din care provin", a afirmat şeful statului la TVR.

"Eu cred că imunitatea parlamentară trebuie folosită doar pentru a preveni abuzuri politice, în niciun caz ea nu trebuie folosită pentru a împiedica procurorii să cerceteze pe cineva sau dacă sunt motive întemeiate, stabilite de un judecător, să aresteze pe cineva", a subliniat Iohannis, întrebat despre votul din Parlament în cazurile Cristian Rizea şi Sebastian Ghiță.

"Mă aştep ca după alegeri să avem un Parlament mai performant, fără îndoială, fiindcă partidele au înţeles despre ce este vorba, au înţeles solicitările societăţii", a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici