Iohannis: Nu l-am întâlnit niciodată pe Marian Vanghelie, nu are nicio cunoştinţă comună cu mine

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, referitor la declaraţiile lui Marian Vanghelie că ar avea acces la şeful statului, că nu l-a întâlnit niciodată pe primarul Sectorului 5, că nu are nicio cunoştinţă comună cu acesta şi că a văzut povestea ca pe o chestiune "hilară".

89 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu l-am întâlnit niciodată pe Marian Vanghelie, nu are nicio cunoştinţă comună cu mine

Marian Vanghelie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a discutat cu Marian Vanghelie şi cu Rareş Bogdan, în contextul în care primarul Sectorului 5 le-ar fi spus martorilor într-un dosar că ar avea acces la preşedinte prin intermediul realizatorului TV, Klaus Iohannis a precizat: "Vă spun ceva ce poate vă surprinde, eu nu l-am întâlnit niciodată pe domnul Vanghelie, nu are nicio cunoştinţă comună cu mine prin care ar ajunge la mine".

"Toată povestea eu am văzut-o ca pe o chestiune hilară. Dacă vreţi să vă dau un răspuns ultrasec: nici vorbă", a mai spus Iohannis.

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie, reţinut pentru fapte de corupţie, declară într-o convorbire telefonică interceptată de procurori că ţine legătura cu preşedintele Klaus Iohannis, care ar avea nevoie de el ca să facă majoritate la Senat, prin Rareş Bogdan.

Potrivit unor surse judiciare, la dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru favorizarea unor firme în atribuirea de contracte cu primăria, apare interceptarea unei convorbiri între primar şi Mariana-Carla Dinu. Aceasta ar fi intermediat primirea de către Vanghelie a unor părţi din "comisionul" de 20 la sută din valoarea contractelor pretins de primar.

În conversaţia interceptată, Vanghelie încearcă să o convingă pe Dinu să dea declaraţii în favoarea sa, spunându-i să stea liniştită pentru că el poate interveni pe lângă preşedintele Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rareş Bogdan.

"VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu ştiu toate fazele.Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, aşa! Şi eu...Poţi să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul,să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: 'Da, domn'e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.' Şi dacă vrei... Da'spune-mi adevărul! Pentru că mă poţi ajuta! E păcat de Dumnezeu aşa să...pentru că te sperii... că nu te ajuţi nici pe tine, nici pe mine, înţelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREŞ, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la IOHANNIS, înţelegi? Că eu am o... ţin relaţia prin RAREŞ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

D M C: Am înţeles!

Carla Dinu ar fi primit două imobile, parte a "comisionului" destinat lui Vanghelie pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru. Acesta din urmă a mai cedat controlul societăţii comerciale Splai S.A., având în proprietate numeroase clădiri şi terenuri, Carlei Dinu şi lui Adrian Murgoci, rudă a lui Vanghelie, pentru a garanta plata comisionului de 20 la sută din valoarea contractelor publice cu Primăria Sectorului 5, au mai arătat sursele citate.

Omul de televiziune Rareş Bogdan a spus, în 19 martie, la ieşirea din sediul DNA, că se întâlnea des cu Marian Vanghelie, pentru că spera ca primarul să îşi facă "cât mai repede un partid politic", prin intermediul căruia să dea jos Guvernul Ponta.

Jurnalistul a precizat că interceptările telefonice în care primarul sectorului 5 pronunţă numele său reprezintă "probabil un teribilism a lui Vanghelie", el fiind un "tip viu, plin de efuziune".

Rareş Bogdan a venit în 19 martie la Direcţia Naţională Anticorupţie, el spunând că a cerut procurorului din dosarul lui Marian Vanghelie să-l primească pentru a sta de vorba, după ce primarul Sectorului 5 ar fi făcut o referire la el într-o discuţie interceptată de anchetatori.

Referitor la faptul că i-ar fi cerut preşedintelui Klaus Iohannis vreun favor pentru Marian Vanghelie, Rareş Bogdan a spus că, într-o emisiune în care l-a avut invitat pe şeful statului, a stat de vorbă cu acesta cinci minute înainte şi cinci minute după, iar la discuţie au asistat 20 de oameni.

"Dânsul este preşedinte. Mă bucur enorm că este preşedinte pentru că altfel România era într-o situaţie extrem de complicată. Mă bucur că oamenii ăştia din spatele meu (DNA- n.red.) fac curăţenie în România, că România trebuie restartată, nu aşa spune domnul Iohannis?", a adăugat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, al cărui nume este menţionat, în interceptări, de Marian Vanghelie ca om de legătură cu preşedintele Iohannis, declara, anterior, că este un abuz înfiorator al procurorului de caz şi că nu are nicio legătură de niciun fel cu Vanghelie, fiind în relaţii cu acesta ca şi cu mulţi alţi politicieni.

"Nu e normal ce au făcut, mi se pare inadmisibil să introduci numele preşedintelui, numele meu pe o chestiune...Vanghelie putea să zică orice, că intervine la Obama, la şeful CIA, la Merkel, la Putin. Nu e normal să fiu băgat în rahatul ăsta, este o aberaţie, nu aveam ce să caut în acest referat", afirma jurnalistul Rareş Bogdan, la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici