Iohannis: Nu vine nimeni din Europa să-mi spună de ce se inaugurează a 10-a oară drumul spre Piteşti

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că liderii europeni nu se amestecă în probleme interne "foarte concrete", că nu l-a întrebat nimeni de ce ”în Oltenia se inaugurează a zecea oară, miercuri, drumul expres spre Piteşti”, dar că aceştia sunt foarte interesaţi de problema statului de drept.

652 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu vine nimeni din Europa să-mi spună de ce se inaugurează a 10-a oară drumul spre Piteşti

Iohannis: Nu vine nimeni din Europa să-mi spună de ce se inaugurează a 10-a oară drumul spre Piteşti

"Liderii europeni nu vin să se amestece în probleme foarte concrete, nici măcar nu menţionează aceste chestiuni, pentru că nu se face să te amesteci în politica internă a altuia. Nu a venit nimeni să-mi spună că de ce în Oltenia se inaugurează a zecea oară mâine drumul expres spre Piteşti. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Nici alte chestiuni economice, contrar celor speculate, nu s-au discutat", a spus Klaus Iohannis, marţi, la evenimentul de lansare a cărţii sale în Craiova.

Totodată, şeful statului a transmis că liderii europeni sunt foarte interesaţi de problema statului de drept şi independenţa justiţiei.

"Într-o problemă ei sunt foarte interesaţi, în problema statului de drept, a independenţei justiţiei. UE nu este o Uniune strict economică, nu este un fel de târg în care mergem să schimbăm mărfurile la liber. Este mai mult decât atât, se bazează pe valori care au fost numite europene, democraţiei euro-atlantice, democraţiei europene, valori pentru care românii au luptat şi mulţi s-au sacrificat în decembrie '89. În democraţie şi politicienii au înţeles că unele lucruri nu sunt negociabile statul de drept, independenţa justiţiei nu sunt negociabile, pentru că altfel se pierde tot", a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai transmis că europenii nu doresc să discute cu membrii PSD.

"Pentru Europa, PSD nu contează. (...) Europenii nu doresc să discute cu PSD-ul. PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie. Nu mai vorbeşte nimieni dintre liderii europeni relevanţi cu PSD, nu fiindcă n-ar vrea să fie cu românii, nu fiindcă ar vrea să ne impună ceva. Te doare capu când îi auzi pe PSD-işti când merg prin ţară în campanie electorală şi încearcă să vină cu tot felul de idei ciudate. Europa nu vrea acest PSD care ignoră toate valorile de bază", a susţinut Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat, marţi, la evenimentul de lansare din Craiova a cărţii sale "EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc la Filarmonica Oltenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici