Iohannis: Nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă sau să-i impun cum să facă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, la Palatul Victoria, că nu va încerca niciodată să spună Guvernului ce să facă sau să-i impună cum să facă, precizând că membrii Executivului vor găsi în el un partener.

206 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă sau să-i impun cum să facă

Iohannis: Nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă sau să-i impun cum să facă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Astăzi, mai mult ca în zilele trecute, s-a speculat relaţia dumneavoastră cu mine. Eu vreau să vă spun câteva lucruri foarte clar: nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă, nu voi încerca să impun Guvernului niciodată cum să facă. Aveţi toată libertatea şi toată răspunderea, dar în mine veţi găsi oricând, domnule prim-ministru, onoroate doamne ministru, onoraţi domni miniştri, un partener. Eu vreau ca România să funcţioneze bine, pentru asta e nevoie de un Guvern care funcţionează bine şi pentru asta este nevoie de comunicare", a spus Iohannis.

Şeful statului s-a declarat convins că se vor găsi cele mai bune căi de a colabora "pentru a rezolva multele probleme care abia aşteaptă să vină cineva şi să găsească soluţii la ele".

Preşedintele Iohannis a fost prezent, marţi seară, la Palatul Victoria, unde a avut loc predarea mandatului de către fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu către premierul Dacian Ciloloş.

Evenimentul a avut loc la sala în care au loc, în mod obişnuit, şedinţele Guvernului, cu participarea membrilor noului Cabinet.

Aceasta este prima dată în mandatul de şef al statului când Klaus Iohannis este prezent în sala de la Palatul Victoria unde se ţin şedinţele Executivului.

La plecare, preşedintele Iohannis le-a urat succes membrilor noului Guvern, dând mâna cu fiecare dintre aceştia.

Prima şedinţă a noului Guvern va avea loc joi, de la ora 10.00, la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici