Iohannis: Onorăm victimele Holocaustului prin angajamentul de a lupta împotriva antisemitismului/ Mai mulţi supravieţuitori ai Holocaustului, decoraţi de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul au transmis, duminică, mesaje prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Şeful statului reafirmă angajamentul României de a combate antisemitismul, rasismul şi xenofobia.

408 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Onorăm victimele Holocaustului prin angajamentul de a lupta împotriva antisemitismului/ Mai mulţi supravieţuitori ai Holocaustului, decoraţi de preşedinte

Iohannis: Onorăm victimele Holocaustului prin angajamentul de a lupta împotriva antisemitismului

”Cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), Guvernul României aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului. Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru a incrimina negarea Holocaustului şi incitarea la antisemitism, încurajând solidaritatea şi spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratică şi modernă. Totodată, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, România are ca obiectiv coeziunea valorilor comune. Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale stimulării solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În comunicat se mai arată că România a realizat, în ultima perioadă de timp, în plan intern, paşi importanţi în direcţia comemorării victimelor Holocaustului şi a promovării educaţiei despre Holocaust.

”Mai mult, în perioada martie 2016 - martie 2017, România a exercitat Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului şi a susţinut adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului. În luna iunie 2018, la doi ani de la adoptarea definiţiei, Parlamentul României a adoptat o lege specială privind combaterea antisemitismului, care defineşte antisemitismul şi incriminează distribuirea şi promovarea de materiale cu un conţinut antisemit, precum şi promovarea de idei, concepţii sau doctrine antisemite. Reiterăm că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalităţii de şanse reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis pe Twitter un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

”Onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”, a scris pe Twitter Iohannis.

El a postat şi o fotografie în care se regăsesşte şi un citat din Elie Wiesel: ”Opusul vieţii nu este moartea, ci indiferenţa”.

Iohannis decorează mai mulţi supravieţuitori ai Holocaustului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului, potrivit unui comunicat remis duminică MEDIAFAX.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului. Astfel, în semn de deosebit respect pentru suferinţele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru înalta ţinută morală de care au dat dovadă de-a lungul vieţii, precum şi pentru eforturile depuse pentru păstrarea vie a memoriei victimelor Holocaustului – o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler doamnei Davidovits Rachel, doamnei Pardău Lea, domnului Schwartz Paul, doamnei Segal Sandra, domnului Shai Meir, doamnei Szinetar Iudita Agneta şi doamnei Vainer Anette.
Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a domnului Klein Andrei”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ceremonia de decorare va avea loc luni, 28 ianuarie a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici