Iohannis: Pentru mine, Familia Regală reprezintă un simbol al valorilor pe care le admir

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi, pe Facebook, despre participarea la dineul oficial oferit de Casa Regală la Castelul Peleş, cu ocazia zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta, arătând că pentru el, Familia Regală reprezintă ”un simbol al valorilor pe care le admiră”.

2627 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Pentru mine, Familia Regală reprezintă un simbol al valorilor pe care le admir

Iohannis: Pentru mine, Familia Regală reprezintă un simbol al valorilor pe care le admir (Imagine: Facebook)

Postarea de pe Facebook este însoţită de o fotografie în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen se află, în Castelul Peleş, alături de Principesa Margareta şi Principele Radu.

În mesajul de pe Facebook, şeful statului transmite că a participat, împreună cu soţia sa, la dineul oficial oferit de Casa Regală la Castelul Peleş, cu ocazia zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta.

”Pentru mine, Familia Regală reprezintă nu numai o pagină esenţială din istoria ţării noastre, ci şi un simbol al valorilor pe care le admir: respect faţă de oameni, putere de a trece peste nedreptăţi şi greutăţi, generozitate şi bunăcuviinţă”, se mai menţionează în mesajul lui Iohannis.

La dineul care a avut loc miercuri seară, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleş, au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice din România şi din Republica Moldova, personalităţi ale vieţii culturale, diplomatice, sportive şi reprezentanţi ai clerului şi societăţii civile.

Administraţia Prezidenţială a precizat, miercuri, că Klaus Iohannis este "primul preşedinte în funcţie din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleş, alături de Familia Regală".

"Pe 19 noiembrie 2014, la trei zile după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, a fost şi primul preşedinte care a avut o întâlnire cu Familia Regală înainte de învestire", adaugă sursa citată.

Principesa Margareta şi-a sărbătorit ziua de naştere (26 martie) la Castelul Peleş, marţi şi miercuri, printr-o serie de evenimente publice, între care o ceremonie de decorare a unor personalităţi şi un dineu oficial, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Familia Regală a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici