Iohannis: Perioada 2016 - 2020 are nevoie de un guvern politic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că "doar în situaţii foarte speciale este bine să existe un guvern tehnocrat" şi a reafirmat că în următorii patru ani este nevoie de un guvern politic.

1679 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Perioada 2016 - 2020 are nevoie de un guvern politic

Iohannis: Perioada 2016 - 2020 are nevoie de un guvern politic

Întrebat de către jurnalişti dacă este bine ca acest Guvern să fie tehnocrat, Klaus Iohannis a precizat că "în esenţă, un guvern trebuie să fie politic. Însă, în anumite situaţii foarte speciale, este bine să existe un guvern tehnocrat, pentru o perioadă întotdeauna limitată în timp. Perioada 2016 - 2020 este o perioadă limitată de mandatul politic şi are nevoie de un guvern politic", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a participat, luni, la o serie de evenimente desfăşurate sub egida „Timişoara – Centru academic, cultural şi ştiinţific”.

Preşedintele a mai declarat, pe 12 septembrie, că guvernul tehnocrat a fost o soluţie pentru o perioadă limitată şi că, după alegeri, nu se poate discuta decât despre guvern politic.

"Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: o ţară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoana neafiliată politic şi vă amintiţi că l-am rugat la vremea respectivă pe Cioloş să propună un Guvern independent de politic, adică un guvern tehnocrat, a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem să discutam de altceva decât de un Guvern politic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici