Iohannis: România iarăşi este divizată, îmi doresc acum să reuşim să reunificăm societatea românească

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat, marţi, la Timişoara, unde a fost semnat parteneriatul cu Gheorghe Ciuhandu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană, că România este "divizată" şi că îşi doreşte să reuşească reunificarea societăţii româneşti, prin abordarea echipei care are proiecte.

58 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România iarăşi este divizată, îmi doresc acum să reuşim să reunificăm societatea românească

Iohannis: România iarăşi este divizată, îmi doresc acum să reuşim să reunificăm societatea românească (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În sala Consiliului Local Timişoara, Iohannis le-a urat tuturor "La mulţi ani" de 1 Decembrie, spunând că face acest lucru "cu bucurie", pentru că şi strămoşii săi au votat pentru unificarea cu ţara.

Suntem nu numai compatibili, suntem o echipă

Iohannis a menţionat că luni a avut o rundă de discuţie "foarte bună" cu Geoană şi Antonescu.

"La sfârşit am tras concluzia că suntem nu numai compatibili, suntem o echipă. Iată, după nicio zi, are loc o reconciliere istorică. Cred că este un început destul de bun. Domnule preşedinte Geoană, daţi-mi voie să vă felicit pentru acest pas, care ştiu că nu v-a fost uşor, nu a fost uşor nici pentru partidul dumneavoastră, fiindcă după părerea mea, nu este doar o reconciliere cu PNŢCD, care este un pas excelent, este poate şi o reconciliere cu trecutul propriului partid, fără de care nu se poate face pasul spre un nivel superior", a spus Iohannis.

El a adresat felicitări, spunând că speră ca acest lucru să fie de bun augur pentru toţi.

Îmi doresc să reuşim să reunificăm societatea românească

"România iarăşi este divizată şi cred că sunteţi în asentimentul meu dacă îmi doresc acum, de Ziua Naţională, să reuşim să reunificăm societatea românească şi cred că prin modul de abordare al nostru comun, ca şi echipă care unifică şi care prezintă proiecte să mergem în această configuraţie mai departe", a încheiat Iohannis.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici