Iohannis: Sancţiunile impuse Rusiei rămân în vigoare. E necesară respectarea integrităţii Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, la finalul Consiliului European, că liderii europeni au stabilit că sancţiunile impuse Federaţiei Ruse rămân în vigoare şi au reiterat necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

427 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sancţiunile impuse Rusiei rămân în vigoare. E necesară respectarea integrităţii Ucrainei

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a spus că liderii europeni au discutat, în cadrul Consiliului European, problema conflictului din Ucraina şi au stabilit că sancţiunile impuse Rusiei rămân în vigoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În legătură cu situaţia din Ucraina, s-a insistat pe nevoia implementării neîntârziate şi necondiţionate a Acordului de la Minsk. Consiliul European a reiterat necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. În privinţa sancţiunilor la adresa Federaţiei Ruse, s-a stabilit că acestea rămân în vigoare. Consiliul European va reveni asupra acestei teme în lunile următoare, ţinând cont de legătura directă dintre menţinerea sancţiunilor şi implementarea Acordului de la Minsk", a spus Iohannis.

Preşedintele României a mai vorbit despre Parteneriatul Estic şi despre viitorul Summit de la Riga, spunând că acesta trebuie să fie "un moment important pentru consolidarea relaţiei Uniunii cu statele partenere".

"Referitor la Parteneriatul Estic, eu am susţinut că Summit-ul dedicat acestuia la Riga, în luna mai, trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relaţiei Uniunii cu statele partenere. Avem în vedere, în special, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia", a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, reuniune în cadrul căreia liderii statelor europene au dezbătut subiecte precum uniunea energetică, conflictul ucrainean şi sancţiunile impuse Rusiei, dar şi criza grecească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici