Iohannis: Sunt dispus să candidez la prezidenţiale, am şanse rezonabile să-l depăşesc pe Ponta

Preşedintele interimar al PNL a declarat că este dispus să candideze la prezidenţiale şi că are şanse rezonabile să-l depăşească pe Victor Ponta într-o competiţie electorală.

939 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sunt dispus să candidez la prezidenţiale, am şanse rezonabile să-l depăşesc pe Ponta

Klaus Iohannis (Imagine: Sebastian Tataru/ Mediafax Foto)

"Din această chestiune a ieşit domnul Antonescu (n.r - candidatura la preşedinţie). A fost foarte ferm şi clar. Odată ce a luat această decizie, acest pas este ireversibil", a spus Iohannis. El a precizat că PDL are un candidat, iar PNL va avea după Congres. "Se face un sondaj, două trei, până când rezultatele sunt relevante. Dacă rezultatele sondajului sunt foarte evidente, vor fi însuşite de o parte şi de alta. Dacă sunt sensibil egale, fie cerem sondaje mai detaliate sau se ia o decizie politică care lămureşte problema", a spus Iohannis , la Gândul Live.

Iohannis a precizat că s-a căzut de acord că sfârşitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale. "În cursul verii trebuie să avem o decizie", a mai spus liberalul.

"Nu am un răspuns definitiv când trebuie să aibă loc fuziunea, nu este un lucru foarte simplu. Vrem să încercăm cât se poate de repede. Dacă mă întrebaţi de o dată, nu aş putea să o dau. Suntem în faza comisiilor care vor lucra pe domenii, pregătim Congresul PNL, continuăm discuţiile. Şi unii şi alţii dorim să o facem cât ne permite evoluţia de repede", a mai spus liberalul.

El s-a referit şi la subiectul legat de schimbarea numelui PNL, menţionând că subiectul nu eeste bine să fie discutat în public. "E greu de gestionat să ai o negociere şi în paralel să ai anumite lucruri care nu sunt negociabile. Eu am înţeles foarte bine poziţia colegilor mei liberali şi sunt de aceeaşi părere. Nu cred că asta e prima chestiune care trebuie negociată şi bătută în cuie. Problemele de fond care trebuie să vină prima dată şi apoi problemele de istorie, denumire. Clar că nu-şi doreşte nimeni de la noi să renunţe la denumirea de PNL", a spus Iohannis.

El s-a referit şi la relaţia cu Traian Băsescu: "Pentru mine ca politician nu este în discuţie nici sprijinul, nici refuzul lui Traian Băsescu. Suntem într-o non-relaţie şi o vreme este bine să rămână lucrurile aşa. Cât va dura vremea respectivă".

"Am şanse rezonabile să-l depăşesc pe Victor Ponta într-o competiţie", a spus Iohannis, menţionând şi că nu va demisiona de la Primăria Sibiu până la alegerile prezidenţiale.

În această dimineaţă Klaus Iohannis a fost cel care a condus delegaţia PNL la negocierile cu PDL. Primarul Sibiului va candida la Congresul din 28 - 29 iunie la funcţia de preşedinte al partidului, singurul contracandidat anunţat până în acest moment fiind Ioan Ghise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici