Iohannis: Sunt singurul dintre toţi candidaţii la Preşedinţie care ştie cum e să fii minoritar la tine în ţară

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, afirmă că este singurul dintre toţi candidaţii la Preşedinţie care ştie cum e să fii minoritar în propria ţară, adăugând că are acelaşi mesaj pentru toate minorităţile, dar şi pentru majoritatea românească, acela de "a munci împreună".

402 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sunt singurul dintre toţi candidaţii la Preşedinţie care ştie cum e să fii minoritar la tine în ţară

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că vrea să fie preşedintele tuturor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat despre mesajul pe care îl are pentru electoratul maghiar, Iohannis a spus că are acelaşi mesaj ca şi pentru celelalte minorităţi şi majoritatea românească.

"Am acelaşi mesaj pe care-l am şi pentru electoratul de etnie romă, sau pentru saşi, sau pentru etnicii germani în general şi, sigur, pentru marea majoritate care sunt români, dar şi pentru evrei, pentru armeni, pentru toată lumea. Eu vreau să fiu preşedintele tuturor. Eu sunt singurul dintre toţi candidaţii care ştie cum e să fii minoritar la tine în ţară. Nu spun lucrul acesta fiindcă este un avantaj electoral. Este o constatare, care cred că va fi bine auzită şi de etnicii maghiari", a spus Iohannis.

El a mai spus că dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în ţară şi România să fie prosperă şi puternică, atunci trebuie să înţelegem cu toţii că "românii sunt o naţiune civică, nu o naţiune etnică" şi cu toţii suntem români, iar singura cale este "să muncim împreună, cu mai puţină gălăgie, mai puţin spectacol şi mai multă muncă".

Iohannis a apreciat că a fi minoritar nu este un avantaj şi că nu ai de ce să fii mândru de ceva la care nu ai nicio contribuţie, cum e etnia.

El a adăugat că se simte foarte bine în România şi crede că are suficiente motive în acest sens.

"România este, poate, cel mai pozitiv exemplu din Uniunea Europeană privind modul cum îşi tratează minorităţile etnice. Astfel de discriminări pozitive, cum există pentru Parlamentul României, de exemplu, rar se găsesc. Am privilegiul să fiu primarul unui oraş românesc, din centrul României, primarul Sibiului, ales evident de majoritatea românilor, care nu numai că au considerat că a fi etnic german nu este un dezavantaj, ci nici nu s-au uitat la acest lucru, s-au uitat la capacitatea mea de manager public. Toate aceste lucruri mă fac să spun că mă simt foarte bine în ţara mea. Şi fiindcă am avut aceste rezultate, doresc să fiu preşedintele ţării mele", a spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici