Iohannis susţine că OUG privind numirea preşedinţilor de consilii judeţene corectează o măsură a PSD

Klaus Iohannis a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă prin care preşedinţii de consilii judeţene vor fi numiţi şi nu aleşi prin votul cetăţenilor, act normativ care ar putea fi, marţi, adoptat de Guvern vine să corecteze o măsură luată anul trecut de Cabinetul Dăncilă.

132 afișări
Imaginea articolului Iohannis susţine că OUG privind numirea preşedinţilor de consilii judeţene corectează o măsură a PSD

OUG privind numirea preşedinţilor de consilii judeţene corectează o măsură a PSD

„Legislaţia a prevăzut până în vara anului trecut că aşa se aleg preşedinţii de consilii judeţene. La un moment dat guvernul pesedist a dat o OUG şi a schimbat şi acum ce face Guvernul este doar să revină la legislaţia care era înainte”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

Reacţia vine în contextul în care Executivul va discuta, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă prin care preşedinţii de consilii judeţene să fie numiţi de instituţie, nu prin votul cetăţenilor, aşa cum prevede legea în vigoare, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Deşi nu este pe ordinea de zi, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se va modifica legea electorală, astfel încât preşedinţii de consilii judeţene să nu mai fie aleşi prin votul cetăţenilor, ci numiţi de către consilierii judeţeni, va fi discutat de către Cabinetul Orban în şedinţa de marţi, cu posibilitatea de adoptare.

Preşedinţii de consilii judeţene sunt în prezent aleşi prin votul cetăţenilor, ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă adoptată de către Guvernul Dăncilă, pe 3 iulie 2019.

PMP a anunţat, luni, că vrea ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi în două tururi de scrutin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici