Iohannis trage semnalul de alarmă asupra abandonului şcolar. Sunt probleme grave care necesită abordare integrată

  • Klaus Iohannis a afirmat, luni că abandonul şcolar, depopularea satelor şi lipsa unor şcoli adecvate sunt probleme critice în România
  • Rezolvarea acestora necesită o abordare integrată şi pe termen lung
  • Şeful statului a precizat că autorităţile locale trebuie să se implice pentru a oferi soluţii
437 afișări
Imaginea articolului Iohannis trage semnalul de alarmă asupra abandonului şcolar. Sunt probleme grave care necesită abordare integrată

Iohannis trage semnalul de alarmă asupra abandonului şcolar. Sunt probleme grave care necesită abordare integrată

Klaus Iohannis a afirmat, luni că abandonul şcolar, depopularea satelor şi lipsa unor şcoli adecvate sunt probleme critice în România, iar rezolvarea acestora necesită o abordare integrată şi pe termen lung. Şeful statului a precizat că autorităţile locale trebuie să se implice pentru a oferi soluţii.

„Un alt subiect extrem de important la care vreau să fac referire este educaţia, un domeniu fundamental pentru viitorul României, care este, însă, marcat de numeroase disfuncţionalităţi. Investiţia în educaţie înseamnă investiţia în viitor, iar copiii din mediul rural trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi cei care învaţă în marile oraşe. Unul dintre obiectivele asumate prin proiectul „România Educată” este reducerea discrepanţelor dintre şcolile din medii diverse, ceea ce presupune, evident, finanţarea adecvată a şcolilor din mediul rural şi politici de atragere a cadrelor didactice”, a declarat Klaus Iohannis, luni la la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.

Preşedintele României a adăugat că, atunci când vine vorba de educaţie, nu mai trebuie „să peticim”, ci să creăm programe concrete care să facă din învăţământul românesc unul adecvat secolului 21.

„Depopularea satelor, abandonul şcolar, accesul la educaţia timpurie, lipsa spaţiilor de învăţământ sigure reprezintă mari îngrijorări. Pentru a găsi soluţiile adecvate acestor probleme grave, unele chiar critice, este necesară o abordare integrată, pe termen lung, care să implice atât autorităţile centrale, cât şi pe cele de la nivel local. Cu alte cuvinte, să nu mai „peticim”, ci să creăm programe concrete, gestionate riguros şi, mai ales, predictibil, prin care şcoala românească de la sat să ajungă şi ea în secolul XXI”, a conchis Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici