Iohannis: Trebuie intensificate negocierile pentru delimitarea spaţiilor maritime din Marea Neagră

Negocierile pentru delimitarea spaţiilor maritime din Marea Neagră trebuie intensificate, România dorindu-şi o soluţie care să corespundă metodei de delimitare a jurisprudenţei instanţelor internaţionale, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis în Bulgaria.

1243 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Trebuie intensificate negocierile pentru delimitarea spaţiilor maritime din Marea Neagră

Iohannis: Trebuie intensificate negocierile pentru delimitarea spaţiilor maritime din Marea Neagră - VIDEO

"Am convenit totodată că trebuie intensificate negocierile pentru finalizarea delimitării spaţiilor maritime din Marea Neagră; România îşi doreşte o soluţie care să corespundă metodei de delimitare consacrate în jurisprudenţa instanţelor internaţionale", a delcarat preşedintele într-o declaraţie de presă comună cu omologul său bulgar.

De asemenea, preşedintele a spus că discuţiile sale cu preşedintele Rosen Plevneliev au inclus şi summit-ul NATO de la Varşovia, concluzionând că echilibrul de securitate în zona Mării Negre este esenţial pentru aliaţi.

"Avem o poziţie comună şi am convenit să acţionăm împreună în continuare pentru întărirea prezenţei terestre şi maritime pe Flancul Estic, atât în Nordul, cât şi în Sudul acestuia, Sud în care se află România şi Bulgaria. Echilibrul de securitate din zona Mării Negre este esenţial în asigurarea securităţii colective a aliaţilor", a spus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici