Iohannis: USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că "USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface", iar liberalii nu vor accepta o invitaţie de revenire la guvernare, deoarece USL "s-a rupt din cauza unei incompatibilităţi între PNL şi PSD".

815 afișări
Imaginea articolului Iohannis: USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Dacă se mai poate reface USL, răspunsul este unul extrem de simplu: nu se mai poate. Nu se poate în nicio variantă, pentru că USL s-a rupt din cauza unei incompatibilităţi între PNL şi PSD la care, din păcate, s-a ajuns după foarte scurt timp. Foştii noştri parteneri speculează în continuare că multă lume a votat USL şi şi-ar fi dorit să meargă un pic mai departe folosind în campanie într-un mod aproape perfid acest slogan «USL trăieşte, USL merge mai departe». USL nu mai există, nu merge mai departe şi nu se va reface", a declarat KlKlaus Iohannisprim-vicepreşedintele PNL, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora după 25 mai va face invitaţia PNL să revină la guvernare şi să refacă USL, Klaus Iohannis a spus că nu se poate face o invitaţie de revenire la guvernare, deoarece USL este ceva de domeniul trecutului.

"Nu se poate face o invitaţie de revenire la guvernare. USL este ceva de domeniul trecutului. Toate aceste poveşti care se vehiculează în campanie pentru a induce pe unii alegători în eroare nu au niciun fel de suport", a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

El a spus că oamenii au votat USL fiindcă şi-au dorit o schimbare, pentru că nu au mai dorit să continue "regimul Băsescu", iar rezultatul a fost extrem de favorabil USL şi, ca atare, şi aşteptările au fost foarte mari.

"Noi, de la PNL, am înţeles aceste lucruri, am înţeles că oamenii aşteaptă mai mult decât schimbarea unui şef cu alt şef, oamenii aşteaptă schimbarea abordării, să vină cineva care duce România pe drumul creşterii economice, al consolidării statului de drept, al consolidării libertăţilor individuale, or pentru asta ar fi fost nevoie de un guvern în care toată lumea trage în aceeaşi direcţie. Din păcate, după relativ scurt timp după ce USL a preluat guvernarea ţării, s-a văzut că lucrurile în echipă mai şchioapătă şi şchiopătatul a devenit din ce în ce mai evident şi am ajuns în situaţia în care partenerii noştri de atunci, PSD, nu numai că au încercat să impună tot ce vor ei şi nimic din ce vrem noi, au ajuns în situaţia în care credeau că pot hotărî pe cine punem noi miniştri pe poziţiile noastre", a afirmat el.

Potrivit lui Iohannis, acest lucru a arătat că, deşi USL a primit un vot extrem de favorabil, nu s-a mai putut merge în această echipă.

"Noi nu am mai putut merge mai departe într-o echipă care a început să facă altceva decât li se promisese oamenilor. De aceea, am hotărât să desfiinţăm USL şi să meargă fiecare pe calea lui, noi, PNL, pe calea noastră liberală, care credem că va duce la o întărire şi o unificare a dreptei, iar PSD să meargă pe drumul PSD-ului", a explicat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la Alba Iulia, la o întâlnire cu liberalii din judeţ, în cadrul căreia au fost prezentaţi candidaţii la europarlamentare din Regiunea Centru: Eduard Hellvig şi Florin Roman.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara recent că USD va desemna un candidat propriu la alegerile prezidenţiale în cazul în care liberalii nu vor accepta să refacă USL şi să revină la guvernare, după alegerile europarlamentare din 25 mai, precizând că nu exclude ca, "la nevoie", să fie el acel candidat.

El preciza că există două variante, dintre care principala este refacerea USL şi desemnarea unui candidat comun, împreună cu liberalii, la Preşedinţie, candidat care să fie acea persoană plasată cel mai bine în sondaje, a doua variantă fiind un candidat USD.

"Varianta A, în care eu cred: după 25 mai, o să adreseze o invitaţie oficială PNL de a reveni în USL, la guvernare, şi în baza acordului USL să avem un candidat comun, cel mai bun candidat conform sondajelor. Varianta B: nu se poate acest lucru şi PNL merge singur şi separat, atunci PSD-PC-UNPR vom desemna candidatul care să meargă şi, evident, nu exclud ca, la nevoie, să fiu eu acela", spunea Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici