Iohannis va participa, pe 23 ianuarie, la Forumul Mondial dedicat Holocaustului, la Ierusalim

Klaus Iohannis va participa, pe 23 ianuarie, în Ierusalim, la Forumul Mondial dedicat Holocaustului, alături de peste 40 de preşedinţi, premieri şi monarhi, printre care Emmanuel Macron, Prinţul Charles, Vladimir Putin. Evenimentul marchează 75 de ani de la eliberarea din lagărul de la Auschwitz.

170 afișări
Imaginea articolului Iohannis va participa, pe 23 ianuarie, la Forumul Mondial dedicat Holocaustului, la Ierusalim

Iohannis va participa, pe 23 ianuarie, la Forumul Mondial dedicat Holocaustului, la Ierusalim

La invitaţia preşedintelui Israelului, peste 40 de monarhi, preşedinţi, prim-miniştrii şi lideri parlamentari din Europa, America de Nord şi Australia vor participa la a cincea ediţie a Forumului Mondial dedicat Holocaustului, intitulat "În amintirea Holocaustului, luptând împotriva antisemitismului", potrivit unui comunicat emis de Yad Vashem, Centrul pentru Comemorarea Holocaustului Mondial.

Printre liderii de stat şi de Guvern care au confirmat participarea la evenimentul din Ierusalim se numără preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Forumul, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului în cooperare cu Yad Vashem, Centrul pentru Comemorarea Holocaustului Mondial, va avea loc pe 23 ianuarie în Piaţa Ghetoul Varşoviei de la Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem, din Ierusalim. Forumul, care marchează a 75 de ani de la eliberarea Auschwitz şi a Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului, va începe la ora 13.30.

Programul evenimentului va include alocuţiuni din partea a mai multor lideri: preşedintele Israelului, Reuven "Ruvi" Rivlin, prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, Prinţul Charles, prinţ de Ţara Galilor, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, precum şi un lider principal din SUA şi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Preşedintele Consiliului Yad Vashem şi supravieţuitor al Holocaustului, Rabinul Israel Meir Lau, precum şi organizatorii Forumului - preşedintele Forumului Mondial al Holocaustului, Moshe Kantor şi preşedintele Yad Vashem Avner Shalev - de asemenea vor vorbi la eveniment. Vor fi difuzate şi câteva videoclipuri şi interludii muzicale interpretate de o orchestră internaţională condusă de conductorul, renumit la nivel mondial, Vladimir Spivakov, acompaniat de un cor internaţional.

Evenimentul se va încheia cu o ceremonie comemorativă. Supravieţuitorii Holocaustului Rose Moskowitz, din SUA, şi Colette Avital, preşedinte al Organizaţiei Centrale a Supravieţuitorilor Holocaustului din Israel vor aprinde o torţă în memoria victimelor Holocaustului, după care şefii delegaţiilor vor aduce un omagiu victimelor aşezând coroane de flori la baza Monumentului Revoltei Ghetoului Varşoviei din Piaţa cu acelaşi nume. Shai Abramson, cântăreţ al Forţelor Armate Israeliene, va recita rugăciunea memorială El Maleh Rahamin, urmat de un supriavieţuitor al Holocaustului, Naftali Deutsch, care va recita Kaddish, "rugăciunea celui îndoliat". Ceremonia se va termina cu imnul naţional al Israelului, Hatikvah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici