Iohannis i-a avertizat pe cei care nu respectă restricţiile: Am pus accent pe impunerea legii. Cei care nu înţeleg vor fi amendaţi

  • Klaus Iohannis a avut miercuri o nouă şedinţă în contextul epidemiei coronavirusului, a treia din această săptămână
  • Au participat premierul Ludovic Orban, împreună cu miniştrii de Interne şi Apărării Naţionale. S-a pus accent pe temele de siguranţă publică
  • La finalul şedinţei, preşedintele României a susţinut o nouă declaraţie de presă
12140 afișări
Imaginea articolului Iohannis i-a avertizat pe cei care nu respectă restricţiile: Am pus accent pe impunerea legii. Cei care nu înţeleg vor fi amendaţi

Şedinţă la Cotroceni, cu Marcel Vela şi Ludovic Orban în contextul epidemiei de coronavirus. Declaraţii susţinute de Iohannis, LIVE

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

- Toate măsurile au fost luate pentru a va proteja. Pentru a va proteja sanatatea. Majoritatea romanilor au inteles ca legile se respecta si aceasta situatie de stare urgenţă e una foarte serioasa si cu atat mai mult trebuie cu totii sa respectam legislatia, ordonantele si ordinele in vigoare.

- Siguranţa şi ordinea publică a fost tema discuţiei pe care am avut-o cu Orban, Ciucă, Vela şi Despescu. Am discutat ce s-a facut pana acum. Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii.

- Foarte mulţi români, majoritatea românilor, au înţeles aceste lucruri, însă ce se întâmplă cu cei care n-au înţeles sau, mai rău, nu vor să înţeleagă? Ei, aceştia vor fi amendaţi, pur şi simplu. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.

- Pot să vă spun că s-au făcut, de la începutul acestei situaţii speciale, peste 800.000, 870.000 de acţiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare, şi aşa mai departe.

- De la începutul epidemiei, s-au dat peste 78.000 de amenzi. Deci peste 78.000 de contravenţii au fost constatate de autorităţi.

- Şi în acest sens, vă spun: legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor. Cine nu o respectă va fi amendat.
Şi, în final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariţie a mea. Respectaţi normele de conduită, păstraţi distanţa, nu vă daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi! Respectaţi normele impuse de autorităţi! Vă doresc multă sănătate!


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, anunţă Preşedinţi.

Preşedintele României a susţinut la ora 14.00 o declaraţie de presă care a putut fi urmărită pe www.mediafax.ro şi pagina noastră de Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici