Iohannis: Voi avea discuţii pregătitoare cu Merkel şi Hollande înainte de summit-ul de la Bratislava

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va avea discuţii pregătitoare cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande, dar şi cu alţi lideri europeni înaintea summit-ului informal UE27 de la Bratislava.

540 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Voi avea discuţii pregătitoare cu Merkel şi Hollande înainte de summit-ul de la Bratislava

Iohannis: Voi avea discuţii pregătitoare cu Merkel şi Hollande înainte de summit-ul de la Bratislava (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Înaintea summit-ului de la Bratislava voi avea discuţii pregătitoare cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande, dar şi cu alţi lideri europeni. România va contribui pe fond şi activ la reflecţia privind viitorul european", a spus preşedintele la Palatul Cotroceni, la o întâlnire cu şefii misiunilor diplomatice ai României.

Iohannis l-a spus diplomaţilor că aşteaptă contribuţia lor concretă pe această temă.

Preşedintele a mai spus că, după Brexit, cele 27 de state membre ale Uniunii Europeane trebuie să fie unite şi să reconstruiască împreună solidar încrederea în Uniune, subliniind că este o situaţie fără precedent, care va fi depăşită dacă există voinţă politică pentru relansarea cu viziune a proiectului european.

Şefii de stat şi premierii statelor membre UE, exceptând Marea Britanie, vor avea o întâlnire informală la Bratislava în 16 septembrie pe tema reformelor la nivelul Uniunii.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusck intenţionează să se întâlnească cu liderii europeni înaintea summit-ului, având deja programate întâlniri cu oficiali din Germania, Belgia, Franţa, Luxemburg, Slovacia, Irlanda, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Estonia, Suedia, Malta, Spania, Ungaria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici