Iohannis: Voi stabili în perioada următoare întâlniri cu toţi actorii implicaţi în domenii prioritare

Preşedintele Klaus Iohannis va stabili în perioada următoare întâlniri cu toţi actorii implicaţi în domeniile prioritare pentru România, în urma discuţiilor cu liderii confederaţiilor sindicale, apreciind că ”este nevoie de un dialog social real şi consistent între actorii din această zonă”.

348 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Voi stabili în perioada următoare întâlniri cu toţi actorii implicaţi în domenii prioritare

Iohannis: Voi stabili în perioada următoare întâlniri cu toţi actorii implicaţi în domenii prioritare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis la finalul discuţiilor cu liderii sindicatelor, preşedinte Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că este nevoie de un ”dialog social real şi consistent între actorii din această zonă, mai ales în contextul nemulţumirilor privind legislaţia în domeniu exprimate în ultima perioadă de confederaţiile sindicale”.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a apreciat că sindicatele au un rol foarte important în societatea românească şi că aceste consultări reprezintă un prim pas către un dialog real, şi nu unul mimat şi formal, care să conducă la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în prezent sectorul economic, administraţia publică, sistemul sanitar sau cel de educaţie”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, reprezentanţii sindicatelor au apreciat că aceste prime consultări iniţiate de Preşedintele României reprezintă un moment important, şi au evidenţiat în cadrul întrevederii că este nevoie de o mai mare stabilitate legislativă în ceea ce priveşte piaţa muncii, de o legislaţie coerentă, dar şi de un dialog social responsabil care să ducă la relaţii de cooperare, şi nu de conflict între părţile implicate.

De asemenea, reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi-au exprimat nemulţumirea legată de faptul că dreptul la negociere colectivă şi dreptul la grevă sunt, în prezent, restricţionate şi condiţionate. Liderii sindicali au vorbit şi despre necesitatea unor politici asumate de comun acord prin dialog social în domenii precum educaţia, sănătatea, apărarea sau securitatea energetică.

La finalul întâlnirii, şeful statului a ţinut să sublinieze că, în sensul atribuţiilor sale constituţionale de mediator între stat şi societate, pentru demararea unui dialog autentic, va stabili în perioada următoare întâlniri cu toţi actorii implicaţi în domenii prioritare pentru România, a mai anunţat Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici