Iohannis: Vom avea “cărţi proaste” când vom negocia următorul buget al UE. Guvernul s-a ocupat de OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că România va avea “cărţi proaste în mână” la negocierile următorului buget al UE, afirmând că va discuta cu Guvernul în următoarele săptămâni, pentru că la început Grindeanu s-a ocupat de OUG 13 şi 14 şi, pe urmă, a început să lucreze "uşor, uşor".

411 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Vom avea “cărţi proaste” când vom negocia următorul buget al UE. Guvernul s-a ocupat de OUG 13

Iohannis: Vom avea “cărţi proaste” când vom negocia următorul buget al UE. Guvernul s-a ocupat de OUG 13 (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

“Se apropie cu paşi repezi perioada când se negociază următorul buget şi cu absorbţia pe care o avem acum tare mă tem că nu vom fi în pole position, cum se spune, adică vom fi cu cărţi proaste în mână”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce ar trebui să facă România, în contextul în care absorbţia fondurilor este 0%.

Klaus Iohannis a afirmat că va discuta cu Guvernul despre aceste lucruri, în următoarele săptămâni, afirmând că, la început, Sorin Grindeanu s-a ocupat de ordonanţele 13 şi 14.

“Am de gând să discut aceste chestiuni cu Guvernul în săptămâni următoare. nu am vrut să mă grăbesc foarte, foarte tare, fiindcă la început Guvernul s-a ocupat de cu totul alte lucruri, vă amintiţi, Ordonanţa 13, 14 şi aşa mai departe. Pe urmă, au început uşor, uşor să lucreze ceva şi da, am de gând să invit pe Prim-ministrul, cu cine doreşte domnia sa, la o discuţie pe absorbţia fondurilor europene. Cred că aici, dacă vrem să contăm în 2019, când avem Preşedinţia Consiliului Uniunii, chiar trebuie să ne facem temele mult mai bine”, a spus Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici