Iohannis: Ziua Imnului Naţional să rămână unul dintre momentele pe care le celebrăm cu solemnitate

Preşedintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj transmis, miercuri, de Ziua Imnului Naţional, că aceasta este şi trebuie să rămână unul dintre momentele celebrate cu solemnitate şi o sărbătoare a tuturor cetăţenilor, indiferent unde se află - între graniţele ţării sau peste hotare.

670 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ziua Imnului Naţional să rămână unul dintre momentele pe care le celebrăm cu solemnitate

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

”Imnul Naţional este parte a expresiei noastre naţionale, simbol al legăturii cu trecutul şi cu valorile noastre fundamentale. În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaşti intonau poemul patriotic «Un răsunet» al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în «Deşteaptă-te, române!» - imnul Revoluţiei Paşoptiste. Acesta a devenit un reper istoric şi moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicaţi şi conştienţi de rolul pe care îl au în păstrarea demnităţii naţionale şi solidarităţii civice. Simbolistica Imnului Naţional face trimitere nu doar la valori naţionale, ci şi la valorile europene, de care România este profund ataşată. «Deşteaptă-te, române!» vorbeşte despre fraternitate, unitate, dar şi despre libertate şi curaj”, spune Iohannis în mesajul său.

Preşedintele mai susţine că Ziua Imnului Naţional este şi trebuie să rămână unul dintre momentele celebrate cu solemnitate, ”o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetăţenilor, indiferent unde se află - între graniţele ţării sau peste hotare”.

”Intonarea Imnului Naţional trezeşte în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de ataşament şi devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. «Deşteaptă-te, române!» face apel la identitatea noastră şi la valorile care ne fac mai puternici în Europa şi în lume”, adaugă şeful statului.

Miercuri, de Ziua Imnului Naţional, în Bucureşti şi în toate garnizoanele din ţară au loc diverse manifestări. La Oradea, la ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Imnului Naţional participă şi ministrul Apărării, Mircea Duşă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici