Iohannis a promulgat legea prin care se deblochează posturile din şcoli

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a promulgat legea care prevede deblocarea concursurilor pentru posturi didactice şi nedidactice din şcoli, dar şi pentru cele de asistenţi şi medici şcolari.

738 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea prin care se deblochează posturile din şcoli

Iohannisa promulgat legea prin care se deblochează posturile din şcoli

„Fac un apel la directori să se adreseze atât autorităţilor locale, cât şi inspectoratelor şcolare, cerând toate resursele de care au nevoie. Mă refer la suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online şi materiale sanitare. În sprijinul şcolilor am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante, pentru posturile didactice auxiliare, precum şi pentru asistenţi medicali sau medici din unităţile de învăţământ”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că pandemia este departe de a se fi încheiat şi avertizează că sistemul sanitar nu trebuie să ajungă în situaţia de a gestiona pe lângă epidemia de Covid, şi pe cea de gripă.

„Pandemia este încă departe de a se fi încheiat. (...) Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie, de gripă şi de Covid-19. Să nu uităm că aceleaşi măsuri, masca, distanţarea, igiena mâinilor, care ne feresc de Covid, ne pot feri şi de virusul gripal, precum şi de alte viroze, deci ele devin cu atât mai importante în săptămânile şi lunile care urmează”, a spus preşedintele.

Şeful statului a spus că a cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de şcoală să facă o evaluare completă şi să stabilească vulnerabilităţile şi soluţiile necesare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici