Ion Ariton, către senatori: Vă solicit să aprobaţi favorabil cerere de începere a urmăririi penale

Senatorul Ion Ariton a cerut colegilor săi, miercuri, în plen, să aprobe solicitarea Parchetului General privind începerea urmăririi penale împotriva sa, anunţ care a fost aplaudat de parlamentari.

443 afișări
Imaginea articolului Ion Ariton, către senatori: Vă solicit să aprobaţi favorabil cerere de începere a urmăririi penale

Ion Ariton (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

”După ce am precizat în toate intervenţiile mele anterioare, nu o să cer colegilor mei să tergiverseze votul, dimpotrivă, vreau să se termine cât mai repede. De trei ani se tot discută de acest subiect. Cred că e cazul ca autorităţile competente să se pronunţe”, a spus acesta.

El a subliniat că a fost şi este adeptul independenţei justiţiei şi că toţi oamenii trebuie să fie egali în faţa legii.

”Vă solicit să aprobaţi favorabil cererea de începere a urmăririi penale, pentru ca adevărul să aibă ultimul cuvânt. Vă mulţumesc şi îmi pare rău că sunt în această situaţie astăzi, la Senat şi vreau să îmi asum această vină mie şi nu dumneavoastră şi de aceea vă rog să aprobaţi cererea Parchetului”, a afirmat senatorul.

Senatorii vor da joi votul final privind solicitarea Parchetului General .

Ulterior declaraţiilor lui Ariton, senatorul PSD Șerban Nicolae a susţinut că, pentru a da un vot în cunoştinţă în astfel de cazuri, senatorii ar trebui să primească nu numai raportul Comisiei juridice ci şi solicitarea ministrului Justiţiei sau a procurorului general, care nu face parte din probatoriu şi nu are caracter secret.

Ariton este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea ”Galei Bute” de către firma lui Rudel Oreja..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici