Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, suspendat din ALDE pentru că nu a plătit cotizaţia timp de 15 luni

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost suspendat din toate funcţiile deţinute în cadrul ALDE Sibiu, deoarece nu şi-a plătit cotizaţia timp de 15 luni, deşi i-a fost acordat termen de graţie. Ariton era preşedintele organizaţiei municipale Sibiu.

401 afișări
Imaginea articolului Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, suspendat din ALDE pentru că nu a plătit cotizaţia timp de 15 luni

Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, suspendat din ALDE pentru că nu a plătit cotizaţia timp de 15 luni

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ALDE Sibiu, în cadrul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE s-a hotărât suspendarea din funcţiile de conducere de la nivel local şi central, pe o perioadă de 6 luni (...), a membrilor cu restanţe la plata cotizaţiilor mai mari de 6 luni.

„Domnul Ion Ariton a figurat la data de 31 ianuarie cu o restanţă la plata cotizaţiei de 15 luni de zile. Astfel, neplata până la termenul prevăzut în decizia BPC ALDE din 22 ianuarie, a atras după sine suspendarea domnului Ion Ariton din funcţiile de conducere, inclusiv din funcţia de preşedinte al ALDE Sibiu. Înştiinţarea de suspendare din funcţia de preşedinte al ALDE Sibiu i-a fost transmisă domnului Ion Ariton pe data de 6 februarie”, a transmis, miercuri, ALDE Sibiu.

Potrivit sursei citate, persoanelor vizate de această decizie li s-a acordat ca termen de graţie pentru plata restanţelor data de 31 ianuarie 2017.

Totodată, Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, după apropae două luni de la termenul de graţie acordat, suspndarea din funcţie a lui Ariton şi numirea în funcţia de preşedinte interimar al filialei ALDE Sibiu a lui Gabriel Florea.

Fostul ministru nu a putut fi contactat.

Ion Ariton a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în timpul guvernării Emil Boc.

Ariton a fost achitat de acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în cadrul procesului „Gala Bute”.

În septembrie 2016, Ion Ariton, care era senator PDL a trecut la ALDE şi a fost preşedintele organizaţiei municipale. În vara anului 2017, fostul ministru a fost numit în Consiliul de Administraţie al CFR Călători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici