Ion Cristoiu: Ciolacu este ”un om de birou” cum erau Stalin, Gheorghiu-Dej şi chiar Iohannis

  • Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu este un ”om de birou” şi nu un om de ”plein air”
  • Jurnalistul l-a comparat pe noul preşedinte PSD cu Stalin, Gheorghiu-Dej şi chiar Klaus Iohannis
  • Un moment tipic pentru felul de a fi a lui Ciolacu a fost debarcarea Vioricăi Dăncilă de la conducerea PSD
1391 afișări

Publicistul Ion Cristoiu spune că l-a întâlnit pe Marcel Ciolacu acum un an, după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare şi încă nu venise dezastrul de la prezidenţiale. Încă de atunci, Ciolacu avea ideea că partidul trebuie reformat.

Jurnalistul i-a făcut un portret lui Marcel Ciolacu. Ion Cristoiu l-a caracterizat pe noul preşedinte al PSD ca fiind omul de partid din birou sau din culise. La fel ca alte personaje istorice, precum Stalin la Moscova sau Gheorghiu-Dej la Bucureşti.

Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu poate fi comparat chiar cu Klaus Iohannis, care nu este un om de înflăcărat mulţimile, aşa cum au fost Traian Băsescu, Ion Iliescu sau Adrian Năstase.

Ion Cristoiu, publicist: În discursul de la început Marcel Ciolacu a precizat că PSD  nu mai are nevoie de tătuc. E pe de o parte o cerinţă obiectivă şi, pe de altă parte, o cerinţă ce ţine de personalitatea lui Marcel Ciolacu. Ca să fac o comparaţie, sigur nefericită cu revoluţia bolşevică, el nu este Troţki, este Stalin. Adică e un om de birou, de culise, de foarte bun negociator. Sigur, păstrând proporţiile, în sensul ca personalitate. Acest tip de personalitate se întâlneşte în istorie. Sunt oameni, de exemplu Gheorghe Gheorghiu-Dej era de un om de birou, era de întâlniri, nu era un om de ”plein air” cum era Troţki sau cum era de exemplu Pătrăşcanu. Ca să termin cu comparaţia nefericită, el seamnă foarte mult cu Klaus Iohannis. Adică nici Klaus Iohannis nu este un om de discurs, de mitinguri, de ieşiri la televizor, de înflăcărat mulţimile. Un moment tipic pentru felul lui de a fi a fost debarcarea Vioricăi Dăncilă. Viorica Dăncilă după eşecul de la prezindenţiale nu a vrut să plece. Trebuia să plece din fruntea partidului. A anunţat seara că nu pleacă. S-a închis în casă, o chestie tipică românească. Şi domnul Marcel Ciolacu am înţeles că s-a dus la ea acasă şi a convins-o şi până la urmă ea la Consiliul Naţional al lor, a renunţat. Greşim dacă îl plasăm în linia lui Traian Băsescu, Iliescu. E altfel de politician. Pentru că nu poate să fie el să fie liderul acela spectaculos. Asta nu înseamnă că nu poate să facă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici