Ion Cristoiu: Dacă îl elibera acum pe Liviu Dragnea, venea Paştele şi nu era bine diversiunea pusă la cale

  • Publicistul Ion Cristoiu afirmă că eliberarea din închisoare a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost amânată deoarece nu a fost încă pusă la punct o diversiune.
  • Ion Cristoiu mai spune că anchetarea liberalilor Mihai Chirica şi Costel Alexe face parte dintr-un plan menit să slăbească puterea lui Ludovic Orban în PNL şi favorizarea lui Florin Cîţu.
  • Publicistul a făcut aceste afirmaţii vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News, în cadrul rubricii Topul Săptămânii.
10869 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Dacă îl elibera acum pe Liviu Dragnea, venea Paştele şi nu era bine diversiunea pusă la cale

Ion Cristoiu: Dacă îl elibera acum pe Liviu Dragnea, venea Paştele şi nu era bine diversiunea pusă la cale

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că eliberarea din închisoare a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost amânată deoarece nu a fost încă pusă la punct o diversiune care să-l aibă ca personaj central pentru a acoperi aranjamente de culise, dar cu siguranţă acesta va fi eliberat la 27 mai.

Ion Cristoiu mai spune că anchetarea liberalilor Mihai Chirica şi Costel Alexe face parte dintr-un plan menit să slăbească puterea lui Ludovic Orban în PNL şi favorizarea lui Florin Cîţu în perspectiva congresului partidului din toamnă când va fi ales un nou preşedinte al liberalilor.

Publicistul a făcut aceste afirmaţii vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News, în cadrul rubricii Topul Săptămânii, în care primul loc este ocupat de Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, iar ultimul, de părintele-profesor Constantin Preda.

 

TOPUL SĂPTĂMÂNII
 

Locul 5 – prof. univ dr. Constantin Preda, teolog

“Este profesor la Teologie, predă studiul  Noului Testament, şi mâine seară e un interviu înregistrat de la ora 20 la 21.00 la Aleph News, o discuţie non-conformistă despre Iisus, despre Înviere, despre patimi. De regulă, dialogurile cu teologii sunt plicticoase. E ca şi cu marxiştii. El a fost seminarist înainte de 1989 şi spunea că la Seminarul Teologic intrai cu dosar bun de cadre. Când a fost în Armată, în unitatea militară au fost adunaţi toţi teologii, şi catolici, şi ortodocşi. Şi ortodocşilor li s-au dat cartuşe şi catolicilor, nu, pe ideea că erau cu ungurii. Foarte interesant”.

Locul 4- Mihai Chirica, primarul Iaşiului

„Este prietenul meu vechi, mi-e simpatic. El a fost la PSD şi era viceprimarul lui Nechita. Este autorul celebrei întâmplări gogoliene din istoria României că fiul lui, care avea 9 luni, era cel mai bogat om din Iaşi. Nu i s-a întâmplat nimic. A trecut la PNL şi, după ce a trecut la PNL şi a câştigat alegerile, nu mai contenea pe ideea ce mândră şi ce bună e justiţia din România şi ce încredere are el. Acum l-a înhăţat justiţia română şi am citit o declaraţie a domniei sale că nu mai are aşa multă încredere, că s-ar putea să fie aranjat. Domnul Chirică, când vă ziceam eu să nu aveţi încredere în justiţie? Ei nu se gândesc niciun moment că li se putea întâmpla lor. Şi PNL a acceptat o prostie. Şi anume să fie declarat penal la începerea urmăririi penale. Este cea mai mare prostie pentru că poţi să fii urmărit penal şi să primeşti NUP. Obligativitatea părăsirii funcţiei publice trebuie să fie după sentinţa definitivă. În momentul în care ai introdus asta, eşti în pixul preşedintelui. Că preşedintele are Parchetul şi te cheamă procurorul. Să ştiţi că procurorul nu plăteşte dacă te cheamă şi eşti nevinovat. Ei au fost de acord înainte de noua orânduire, când era PSD, că acest instrument era folosit împotriva ciumei roşii. Între timp, preşedintele are nişte mari interese să-l pună pe Cîţu şef la PNL şi-atunci pixul preşedintelui a început să funcţioneze în interiorul PNL. Dacă aţi observat că PNL-ul e decimat de Parchet”.

Locul 3- Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD

„Liviu Dragnea, care a încercat să se elibereze. Pe 27 mai va fi eliberat. Probabil că dacă îl elibera acum venea Paştele şi nu era bine diversiunea pusă la cale. Eliberarea lui va face parte dintr-o diversiune, adică o să înceapă iar un hau-hau, a ieşit Liviu Dragnea, ciuma roşie... Liviu Dragnrea, dacă iese din puşcărie ocupă televiziunile, presa miluită sau pe cale de a fi miluită vreo lună. Vor începe din surse, aflăm că va face un partid, din surse aflăm că azi-noapte s-a întâlnit cu... şi o s-o ţină aşa până oboseşte. În timpul ăsta, ăştia o să mai pună mâna pe vreo 10 fripturi, fără să le vedem noi.”

Locul 2- Stelian Ion, ministru Justiţiei

„Pentru că a intrat şi el în vârtej. El a propus ca avizul CSM pentru numirea şefilor de Parchete să fie obligatoriu. Păi în momentul în care avizul CSM e obligatoriu, preşedintele ce face? Şi-atunci a început Klaus Iohannis, l-a criticat într-un fel, şi pentru mine semnalul a fost că s-au pus în mişcare ONG-urile. Deja de azi a zis că nu mai sunt bune legile justiţiei la care lucrează el. Îi prezic, va intra într-un vârtej de nu o să se vadă şi va fi de acord, el care avea încredere până acum în justiţia română, o să vadă cum e.”

Locul 1- Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei

„Are o cruciadă, în numele Guvernului, de declarare a AUR ca antisemit. Nu are nicio legătură nici cu conspiraţia de afară. E o golănie românească. Ei se tem foarte mult, Klaus Iohannis, ca AUR să nu se unească cu PSD în Parlament. Şi atunci lui AUR i se dă COVID 19, - am găsit o metaforă- în aşa fel încât să nu se mai poată lipi nimeni de el. Cel ma mare pericol pentru coaliţia asta de târţa-pârţa, aşa a zis Tudor Arghezi, nu eu, este ca nu cumva să spună PSD că poate face Guvern cu AUR şi UDMR.  Deci are COVID, pentru toată viaţa. Pe de o parte, ai omorât tot programul AUR, nu poate fi îndeplinit. Aţi văzut că de fapt AUR este paralizat, nu face nimic. Este şi o răzbunare, chiar mare, a lui Klaus Iohannis pentru că AUR a îndrăznit să anunţe că îl suspendă. Şi, dacă ar încerca, ar spune: cum mă voi, care sunteţi antisemiţi? Deci este o operaţiune din asta, care, sigur poate să scape de sub control.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici