Ion Cristoiu: Principalul duşman al PNL va fi USR PLUS. Votul politic se resetează la parlamentare

  • Ion Cristoiu: Diferenţa mare între PNL şi USRPLUS la alegerile locale este mare din două motive: USR PLUS nu are structuri în teritoriu şi deci nu are nici primari în exerciţiu. Al doilea motiv, este că ei nu au reuşit în campania electorală şi nici anterior să se poziţioneze în raport cu guvernarea PNL
  • Ion Cristoiu: Cred că în această perioadă şi în campania electorală, principalul duşman al PNL va fi USRPLUS care trebuie trimis în opoziţie şi înlocuit cu două partide, PMP şi UDMR. Este cea mai bună soluţie pentru Klaus Iohannis care are această ambiţie de a reforma statul român
  • Ion Cristoiu: Votul politic se resetează pentru că USR PLUS va duce o campanie politică, de delimitare mai mare de PNL şi din electoratul PSD va rupe alianţa dintre Ponta şi Tăriceanu
892 afișări
Imaginea articolului  Ion Cristoiu: Principalul duşman al PNL va fi USR PLUS. Votul politic se resetează la parlamentare

Foto: Mediafax

Ion Cristoiu afirmă că, în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie, USR PLUS se va delimita şi mai mult de PNL, iar Pro România Social Liberal, partidul lui Victor Ponta şi al lui Călin Popescu Tăriceanu, va rupe din electoratul PSD.

Publicistul spune că unul dintre motivele pentru care USR PLUS a avut un scor mic la alegerile locale din 27 septembrie este că nu a avut faţă de guvernarea PNL un mesaj la fel de radical, ca în cazul PSD.

“Diferenţa mare între PNL şi USRPLUS la alegerile locale este mare din două motive: USR PLUS nu are structuri în teritoriu şi deci nu are nici primari în exerciţiu. În foarte multe locuri oamenii au fost aduşi la vot, să voteze pentru partidele tradiţionale de primarii care erau în exerciţiu şi care în localităţile mai mici aveau o întreagă reţea, o clientele serioasă, de la funcţionarii primăriei… fiecare funcţionar avea nişte neamuri. Al doilea motiv, şi cel mai important şi trebuie să fie îngrijorător pentru liderii formaţiunii, este că ei nu au reuşit în campania electorală şi nici anterior să se poziţioneze în raport cu guvernarea PNL. Ei au practicat formula, cu care eu sunt de acord, un altfel de politică. Deşi nu sunt tânăr cred că e nevoie de o alttfel de politică în care nu vom mai promova şef la Combaterea Spălării Banilor pe unul care şi-a falsificat diplomele. Această radicalitate de pe poziţiile o altfel de politică a fost folosită împotriva guvernării PSD, corect,  însă, când a venit guvernarea PNL, dacă aţi observat, USR PLUS nu a mai fost atât de radical ca partid”, a explicat publicistul luni seară la la Aleph News, unde a comentat rezultatele finale ale alegerilor locale.

Ion Cristoiu spune că în campania electorală pentru alegerile parlamentare principalul duşman al PNL va fi USRPLUS, care ar trebui trimis în Opoziţie şi înlocuit cu PMP şi UDMR într-o viitoare guvernare.

Problema mare a PNL şi a lui Klaus Iohannis este ca nu cumva USRPLUS să ia un scor foarte mare, peste 10%, oblige PNL să facă guvernul cu USRPLUS. Probabil peneliştii pariază că vor lua 40% şi vom repeta situaţia din 1996, CDR-PD. Să nu uităm că atunci a fost un Guvern de coaliţie şi n-a mers. La un moment dat, după un an, PD, prin Traian Băsescu, a început să bombăne. Din acest punct de vedere, cred că în această perioadă şi în campania electorală principalul duşman al PNL va fi USRPLUS care trebuie trimis în opoziţie şi înlocuit cu două partide, PMP şi UDMR. Este cea mai bună soluţie pentru Klaus Iohannis care are această ambiţie de a reforma statul român”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că dreapta a obţinut o mare victorie la alegerile locale din 27 septembrie, chiar dacă PMP şi USR au rupt din electoratul PNL, iar PSD, care nu şi-a împărţit electoratul cu nimeni, ar putea suferi pierderi din cauza alianţei dintre Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

“PSD a obţinut un scor bun faţă de scorul la care ne aşteptam. Problema este că în coasta PSD a apărut acum alianţa dintre Ponta şi Tăriceanu. Ponta a făcut o figură proastă la locale prin acea alianţă cu Robert Negoiţă, dar votul politic se resetează pentru că USR PLUS va duce o campanie politică, de delimitare mai mare de PNL şi din electoratul PSD va rupe alianţa dintre Ponta şi Tăriceanu. Să nu uităm că paradoxul acestor alegeri este că în timp ce din electoratul PNL au rupt două partide USR şi PMP, dacă punem la un loc, vom observa că dacă nu erau aceste două partide, PNL se apropia de 40 şi ceva la sută, pe când dincolo, PSD nu a împărţit electoratul de stânga cu nimeni. Şi atunci, din punct de vedere electoral, noi am avut o victorie uriaşă a dreptei. Punând la un loc, vom vedea 40 şi ceva la sută. Este mult”, a conchis publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici