Ion Iliescu: Legea lustraţiei e o prostie, o lege de factură stalinistă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru ziarul "Gândul", referitor la prevederile proiectului legii lustraţiei, că "este total aberant să vii la nivelul anului 2010 cu o astfel de lege", care, în opinia sa, este una "de esenţă stalinistă".

126 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu: Legea lustraţiei e o prostie, o lege de factură stalinistă

Ion Iliescu: Legea lustraţiei e o prostie, o lege de factură stalinistă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este o prostie. Este total aberant să vii la nivelul anului 2010 cu o astfel de lege", a declarat Iliescu, pentru "Gândul", referitor la prevederile legii lustraţiei.

El a spus că l-a atenţionat deja pe iniţiatorul legii încă din Senat că actul normativ are conotaţii staliniste.

"I-am spus că legea aceasta este una de esenţă stalinistă. Mi se pare o prostie ca o ţară europeană să vină după 20 de ani cu astfel de chestiuni", a mai spus Iliescu.

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor au adoptat, marţi, în şedinţă comună, cu 22 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi şase abţineri, raportul la proiectul legii lustraţiei.

În favoarea adoptării raportului s-au pronunţat deputaţii PDL, PNL, UDMR şi minorităţi. Împotriva adoptării raportului a votat deputatul PSD Florin Iordache. Cele şase abţineri au aparţinut celorlalţi deputaţi social-democraţi prezenţi la şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici