Ion Iliescu: Serviciul de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti

SPP este un pilon al democraţiei româneşti, transmite fostul preşedinte Ion Iliescu, cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la înfiinţarea SPP: „Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP”.

496 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu: Serviciul de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti

„Se împlinesc 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti. Democraţia înseamnă o construcţie nu doar civică sau socială, ci şi instituţională. Reţeta democraţiei este nepersonalizarea structurilor instituţionale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecţie şi Pază, este important să ne amintim rolul său esenţial în a asigura siguranţa naţională a democraţiei noastre, fără a-l personaliza, şi să înţelegem că are, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, scrie pe blogul său Ion Iliescu.

El spune că sunt 33 de ani de tradiţie în educaţia militară şi în sprijinirea sferei civice, „şi tot atâţia ani în care am colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii”.

„Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP. Le urez angajaţilor SPP succes în activitatea lor şi le mulţumesc că sunt un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României”, încheie fostul preşedinte al României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici