Ion Vasile: Dacă voi avea susţinere să candidez la şefia PSD Buzău o voi face

Fostul preşedinte al PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, revocat din funcţie, luni, a declarat, la o emisiune TV, că, deşi şi-a anunţat plecarea din PSD, mai este încă membru al partidului, demisia sa fiind "formală, nu şi procedurală", şi că ia în calcul să candideze din nou la şefia filialei.

50 afișări
Imaginea articolului Ion Vasile: Dacă voi avea susţinere să candidez la şefia PSD Buzău o voi face

Ion Vasile: Dacă voi avea susţinere să candidez la şefia PSD Buzău o voi face (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Senatorul Ion Vasile, care după ce a fost revocat din funcţia de preşedinte al PSD Buzău a anunţat că demisionează din partid, a declarat, marţi seară, la o emisiune a TV Buzău, că a demisionat "doar formal, nu şi procedural" şi a vorbit chiar despre posibilitatea de a candida din nou la şefia organizaţiei judeţene a partidului, dacă va avea susţinători.

El a spus că în urma anunţului său de a pleca din PSD a avut mai multe reacţii de susţinere din partea unor politicieni de la centru şi a unor primari din judeţul Buzău. În acest context, fostul lider al PSD Buzău a spus că există posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PSD.

"Membru sunt încă, mai e o mică părticică şi le e frică tare de tot. Nu am înaintat o demisie scrisă. Demisia mea este aşadar numai formală, nu şi procedurală. Dacă mă hotărăsc, trebuie să depun o cerere de demisie la organizaţia de care aparţin. Nu am făcut până acum asta pentru că de la momentul revocării şi până astăzi (marţi-n.r.) s-au întâmplat foarte multe lucruri, am primit foarte multe telefoane. Am primit 30 de întrebări până acum dacă mai sunt membru pentru că a fi membru înseamnă să ai posibilitatea statutară de a candida. Dacă voi fi solicitat de atâţia oameni şi preşedinţi de organizaţii să candidez, astfel încât să constat că e o realitate, că am o susţinere mare, o voi face. M-au sunat oameni să deplângă starea în care a ajuns partidul, m-au sunat primari care mă susţin", a afirmat senatorul Ion Vasile.

El a mai susţinut că în situaţia în care pentru şefia filialei judeţene Buzău a PSD vor ajunge să se lupte primarul Constantin Boşcodeală şi preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, "oricare ar fi câştigător PSD va avea de pierdut".

Fostul preşedinte al PSD Buzău a vorbit şi despre un "schimb de replici" pe care l-ar fi avut cu preşedintele PSD, Victor Ponta, în ziua în care în Biroul Permanent Naţional s-a decis "decapitarea" sa.

Ion Vasile a spus că a aflat dintr-o ştire de agenţie de presă că va fi subiect de discuţie în cadrul BPN şi că nu a fost invitat la şedinţă decât în momentul în care, în ziua respectivă, i-ar fi reproşat lui Victor Ponta că nu l-a chemat la şedinţă şi că se comportă asemenea lui Stalin, că "împuşcă oamenii fără să-i întrebe înainte dacă sunt vinovaţi".

Ion Vasile a mai susţinut că o asemenea atitudine este nedemocratică şi că "decapitarea" sa ar fi fost pusă la cale acum câteva săptămâni, în urma unor "întâlniri neanunţate" de la Buşteni şi Vâlcea, unde "probabil grupul infracţional de la Buzău s-a manifestat în aşa fel încât s-a ajuns la această decapitare a unei organizaţii".

"Victor Ponta a decis că e bine să decapiteze un lider care de 20 de ani a adus numai voturi şi beneficii unui partid, inclusiv pentru domnia sa când era un necunoscut şi a fost pus ca bomboana pe colivă şef al Corpului de Control în Guvernul Năstase, când din voturile noastre şi alergătura pe teren o bună parte s-a dus pe scăunelul domniei sale", a mai declarat Ion Vasile.

Fostul lider al PSD Buzău a adăugat că din momentul în care şi-a anunţat plecarea din partid a primit oferte de la trei partide, pe care însă le-a refuzat.

Luni, conducerea PSD a decis revocarea din funcţia de lider al filialei judeţene Buzău a PSD a senatorului Ion Vasile, ulterior acesta anunţând că părăseşte partidul şi că va activa ca parlamentar independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici