Ion Vasile demisionează din PSD

Senatorul Ion Vasile a anunţat, luni, la ieşirea din sediul PSD, că demisionează din partid, al cărui membru este de la înfiinţare, şi că rămâne parlamentar independent, dar că nu se va afilia UNPR, el apreciind că a fost revocat de la şefia PSD Buzău "în mod stalinist".

300 afișări
Imaginea articolului Ion Vasile demisionează din PSD

Ion Vasile demisionează din PSD (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Am fost revocat în mod stalinist. Voi demisiona din PSD", a declarat senatorul, la ieşirea din sediul central al partidului, unde a avut loc şedinţa BPN în care s-a decis revocarea sa din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Buzău.

"Fac precizarea că sunt unul dintre membrii fondatori ai acestui partid. Astăzi nu am fost invitat la BPN. Am aflat din presă că urmează să fiu revocat în stilul stalinist, împuşcat şi pe urmă întrebat dacă cumva eşti vinovat", a spus Ion Vasile.

El a arătat că revocarea sa a fost decisă de BPN la propunerea preşedintelui PSD, Victor Ponta.

"Constat că iararhiile în partid nu sunt de nicun fel respectate şi probabil că alte interese, care mă depăşesc, în niciun caz interesele politice ale acestui partd, sunt puse în discuţie în momentul de faţă", a spus Vasile.

El a arătat că nu ştie ce i se reproşează, în condiţiile în care este unul dintre cei care au făcut performanţă în PSD în cei 20 de ani de activitate.

Vasile a spus că îşi dă demisia din toate funcţiile din partid, inclusiv din partid, şi că va activa în continuare ca senator independent.

El a subliniat că nu se va alătura grupului independenţilor şi că nu va merge nici către PDL, rămânând parlamentar independent.

"Sunt judecat lapidar, la propunerea unor oameni pe care i-am respectat şi i-am stimat", a spus Vasile.

Ion Vasile a precizat că argumentele sale, potrivit cărora sunt apăraţi oameni care încalcă legea, care au provocat o conferinţă extraordinară în cadrul filialei Buzău, nu au fost luate în considerare.

El a arătat că marea sa eroare este că a făcut o plângere penală primarului municipiului Buzău, spunând că va aduce la lumină, în calitate de senator, tot ce a făcut acesta în judeţul Buzău.

Preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, a fost revocat din această funcţie, prin decizia de luni a BPN, vicepreşedintele partidului Valeriu Zgonea urmând să coordoneze interimar filiala, până la convocarea Conferinţei judeţene, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Ion Vasile, în vârstă de 60 de ani, era membru al partidului încă de la înfiinţare. El a fost senator în perioada 1990-2000, apoi, timp de patru ani, a deţinut funcţia de prefect al judeţului Buzău. Din 2004, este senator din partea PSD. De profesie medic chirurg, Ion Vasile este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat.

Ion Vasile a fost preşedinte al social-democraţilor buzoieni încă de la înfiinţarea Frontului Salvării Naţionale, rămânând în fruntea organizaţiei buzoiene odată cu transformarea FSN în PDSR şi apoi în PSD. El este de profesie medic chirurg ortoped şi a continuat să profeseze în paralel cu funcţia politică.

După alegerile locale din 2008, între senatorul Ion Vasile şi primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, care conduce filiala municipală Buzău a PSD, au apărut primele conflicte publice, Boşcodeală acuzându-l pe Ion Vasile de atitudine dictatorială.

Primarului Boşcodeală i s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social-democratul Victor Mocanu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PSD. Cei doi i-au cerut în repetate rânduri lui Ion Vasile să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD Buzău. De peste un an, cele două părţi nu s-au mai aşezat la aceeaşi masă a discuţiilor, inclusiv conferinţele de presă fiind organizate separat.

Conflictul Ion Vasile-Boşcodeală a luat amploare în septembrie 2009. Atunci, Ion Vasile a convocat o conferinţă judeţeană extraordinară a PSD, în care el a fost reconfirmat pe post. Tot atunci, la propunerea sa, lui Boşcodeală i-a fost retrasă funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, primarul rămânând doar lider al organizaţiei municipale. Totodată, i-a fost retrasă funcţia şi lui Victor Mocanu, care era vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, iar acum este simplu membru de partid.

În aceeaşi conferinţă, tot la propunerea lui Ion Vasile, au fost excluşi din partid şase consilieri - patru judeţeni şi doi municipali. De asemenea, au fost date avertismente mai multor membri importanţi ai PSD, printre cei sancţionaţi atunci numărându-se şi foştii deputaţi PSD Carmen Moldovan şi Adrian Mocanu, care între timp au demisionat şi au trecut la grupul independentilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici