Ionuţ Moşteanu, despre rocada guvernamentală: Se predă ştafeta incompetenţei

Liderul deputaţilor Uniunii Salvaţi România Ionuţ Moşteanu spune despre rocada de la guvernare că „ţara arde, iar politicile publice sunt în derivă”: „Se predă ştafeta incompetenţei”.

348 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Moşteanu, despre rocada guvernamentală: Se predă ştafeta incompetenţei

Ionuţ Moşteanu, despre rocada guvernamentală: Se predă ştafeta incompetenţei

„Se predă ştafeta incompetenţei, la asta asistăm. Singura preocupare de câteva luni de zile pentru PNL şi PSD este cum să iasă mai bine din această ştafetă, din această rotaţie şi uită total de problemele de sub ei. Ţara practic arde sub ei şi vedem că politicile publice sunt în derivă şi mă uit la PNRR, care are toate jaloanele întârziate şi mă uit la plafonarea din energie, în care iată, furnizorii strigă după bani, refuză să taie pensiile speciale şi în loc să îndeplinească jalonul, care deja e întârziat, sunt cinci luni de zile, l-au trimis pe Budăi la Bruxelles, să negocieze păstrarea pensiilor speciale, ştiind că astfel vor pierde bani”, a declarat Ionuţ Moşteanu, la RFI.

Vicepreşedintele USR critică atitudinea coaliţiei faţă de protestele sindicale din ultima vreme.

„Am văzut cel mai mare protest al sindicaliştilor din Sănătate săptămâna trecută, un protest care a trecut pe sub radar, să spun aşa. De mulţi ani de zile, în legile educaţiei, care sunt acum în dezbatere în Parlament, USR propusese o creştere progresivă a salariilor profesorilor, educatorilor copiilor noştri (...), acel lucru a fost respins şi rămâne tot aşa, o alba-neagra cu veniturile profesorilor. Profesorii vor protesta, iar domnul Ciolacu zice că o să discute cu dânşii într-o zi de joi. Nu aşa se fac lucrurile (...). Spun ei că OK, mai taie un minister, dar de fapt, o să taie un post de ministru şi două posturi de secretar de stat, că în rest, o să-i comaseze pe toţi, angajaţii tot ăia rămân, din două ministere fac unul, deci nu e mare economie, e doar aşa, praf în ochi. Din punctul meu de vedere, poate să fie şi un ministru în plus sau doi miniştri în plus, dar care să-şi facă treaba, pentru că problema e că nu-şi fac treaba, nu se duc la serviciu, ca să spun aşa. Domnul Grindeanu e două zile pe săptămână la Ministerul Transporturilor şi ştiu asta din minister”, a mai spus Moşteanu.

„Nu e treaba ministrului să stea pe şantiere. Trebuie să vadă din când în când ce se întâmplă pe şantiere, însă problemele sistemice sunt majore şi aceşti guvernanţi nu au adresat nici o problemă sistemică şi ratează o oportunitate foarte mare pentru România, oportunitatea asta înseamnă PNRR, acel plan de ţară făcut cu mândrie de noi, de cei de la USR, când eram în Guvern”, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici