Ionuţ Moşteanu: USR nu va vota un Guvern minoritar

  • Refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată, declară vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Ionuţ Moşteanu.
  • El spune în contextul întâlnirii de luni dintre premierul desemnat, Nicolae Ciucă şi liderul USR, Dacian Cioloş, că partidul său nu va vota un Guvern minoritar.
356 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Moşteanu: USR nu va vota un Guvern minoritar

Ionuţ Moşteanu afirmă la RFI că USR nu va vota un Guvern minoritar: „Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului (...). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins".

Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: „În momentul ăsta, opţiunea PNL e foarte clară, spusă clar şi răspicat prin gura preşedintelui PNL, prin gura preşedintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României şi foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme (...). Pentru refacerea coaliţiei trebuie să-şi schimbe deciziile statutare, să anunţe asta public, să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înşelat cu PSD-ul, totuşi, crizatorii nu-s aşa de răi şi atunci, da, putem să ne aşezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliţia asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulţi de dacă pe parcurs".

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, şi preşedintele USR, Dacian Cioloş, se vor întâlni luni la ora 12.00 la Parlament. Discuţiile vor fi despre programul de guvernare realizat de PNL şi UDMR. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat şi a fost reconfirmată duminică. În cadrul întâlnirii de luni va fi prezentat programul de guvernare realizat de PNL şi UDMR.

Nicolae Ciucă a fost desemnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, să formeze un nou guvern. Nominalizarea a fost făcută după ce Dacian Cioloş, precedentul premier desemnat, nu a reuşit să obţină voturile necesare învestiturii în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici