Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader, când trebuia să răspundă criticilor aduse de deputatul PSD: „Domnule ministru, vă rog să închideţi, conferinţa de presa afară”

Florin Iordache, care a prezidat şedinţa în care a fost dezbătută moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, i-a tăiat microfonul lui Tudorel Toader când răspundea la întrebările venite chiar din partea lui şi i-a transmis să susţină în afara sălii de plen conferinţa de presă.

3343 afișări
Imaginea articolului Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader, când trebuia să răspundă criticilor aduse de deputatul PSD: „Domnule ministru, vă rog să închideţi, conferinţa de presa afară”

Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader, când trebuia să răspundă criticilor aduse de deputatul PSD

„Domnule ministru, vă rog să închideţi, conferinţa de presa afară”, i-a spus Florin Iordache lui Tudorel Toader, când răspundea la întrebările pe care social-democratul i le adresase la dezbaterea moţiunii simple „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, a afirmat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, marţi, în plen.

Tudorel Toader vorbea pe timpul PSD, pentru că acesta îşi terminase cele 50 de minute la prima intervenţie, iar când timpul s-a scurs, preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul.

Ministrul Justiţiei a luat cuvântul la începutul şedinţei, vorbind 50 de minute, câte i-au fost alocate.

La final, Toader a luat cuvântul pentru a răspunde la întrebările venite din partea Opoziţiei, dar şi din partea lui Florin Iordache, pe timpul PSD, aşa cum i-a spus preşedintele de şedinţă.

Atunci când se pregătea să vorbească despre modificările Codurilor penale solicitate prin OUG, cerute de Iordache, acesta i-a cerut sa încheie şi i-a tăiat microfonul, spunându-i „conferinţă de presă e afară”.

Florin Iordache l-a întrebat pe Tudorel Toader când o să adopte o OUG pentru punerea în acord a articolelor declarate neconstituţionale de CCR în Codul Penal şi din cel de Procedură Penală şi i-a cerut explicaţii în privinţa transformării Secţiei de anchetare a magistraţilor în direcţie.

Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta va fi votată în plenul de miercuri. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a OUG 7 a fost modificată.

Guvernul a adoptat, marţi, proiectului pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici