Iordache (PSD): Pentru noi e mai importantă campania electorală decât votul în cazul Florin Popescu

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că pentru parlamentarii PSD este mai importantă campania electorală pentru europarlamentare decât votul asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu, care ar putea fi dat abia după scrutinul din 25 mai.

92 afișări
Imaginea articolului Iordache (PSD): Pentru noi e mai importantă campania electorală decât votul în cazul Florin Popescu

Florin Iordache (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Iordache a fost întrebat care este motivul pentru care parlamentarii PSD nu au fost prezenţi la şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată din lipsă de cvorum, unde ar fi trebuit supusă votului solicitarea de ridicare a imunităţii lui Florin Popescu.

"Campania electorală este mai importantă şi fiecare coleg avea programat... şi eu am în cursul zilei o întâlnire electorală. Sunt două întâlniri foarte importante în Parlament în acest moment, de aceea a fost o prezenţă mai slabă. Dar acest vot poate să aştepte două săptămâni şi atunci pe 27 (mai - n.r.) cu siguranţă va fi şi cvorum pentru acel vot sau pentru legi", a afirmat Iordache.

Deputatul PSD a fost întrebat cum poate fi campania electorală mai importantă decât votul pentru o solicitare a procurorilor privind arestarea preventivă a unui deputat.

"Dosarul poate să meargă înainte, cercetările merg mai departe, nu e asta problema din punctul nostru de vedere. Noi suntem mai preocupaţi de campania electorală decât de acest vot (...) Din punctul meu de vedere, e mai important să ne întâlnim cu oamenii decât să venim azi la Parlament", a răspuns Iordache.

Votul asupra ridicării imunităţii deputatului Florin Popescu nu va mai fi dat marţi, după ce şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, şedinţa de plen din lipsă de cvorum, în condiţiile în care doar 151 de deputaţi au semnat listele de prezenţă, cvorumul fiind de 202.

Preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a anunţat că suspendă şedinţa din lipsă de cvorum, inclusiv şedinţa de vot final.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor era prevăzută dezbaterea mai multor proiecte de legi cu raport de respingere.

Deputaţii urmau să dea votul final şi în privinţa cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care trebuia să se supună la vot ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu a fost suspendată şi în urmă cu o săptămână, tot din lipsă de cvorum.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. "Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a arătat DNA în cerere.

Deputaţii din Comisia juridică au respins, în 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" şi o abţinere. Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile se referă la trafic de influenţă, şi nu la luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici