Iulian Bulai anunţă că USR PLUS va vota împotriva proiectului anti-LGBT anunţat de AUR. „Este o aberaţie”

  • Proiectul îndreptat împotriva comunităţii LGBT este o aberaţie, declară Iulian Bulai.
  • AUR a anunţat că va depune un proiect de lege anti-LGBT similar celui din Ungaria.
  • Bulai spune că USR PLUS va vota împotriva proiectului.
2094 afișări
Imaginea articolului Iulian Bulai anunţă că USR PLUS va vota împotriva proiectului anti-LGBT anunţat de AUR. „Este o aberaţie”

Iulian Bulai anunţă că USR PLUS va vota împotriva proiectului anti-LGBT anunţat de AUR. „Este o aberaţie”

„Asistăm la o competiţie a urii şi a intoleranţei din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care îşi ia ca exemple partide extremiste şi ţări care sunt date la o parte în UE, care sunt marginalizate, pentru că nu înţeleg că trebuie să ne raportăm cu respect şi cu demnitate faţă de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenenţa lor etnică sau de orientarea lor sexuală. Asta face AUR acum, ostilizează o categorie socială din România şi mai mult, creează o falsă problemă. În România, doar 7% dintre copii au acces la o minimă educaţie sexuală, care este educaţia sexuală clasică”, spune la RFI vicepreşedintele USR PLUS Iulian Bulai, în contextul proiectului anti-LGBT anunţat de AUR.

El anunţă că USR PLUS se va opune proiectului AUR în Parlament.

„Eu cred că noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberaţii şi ca la referendumul pentru definirea familiei în Constituţie, eu cred că USR-ul se va opune şi colegii mei din Parlament şi cu mine vom vota împotriva acestui proiect. Nu am văzut acest proiect, nu ştiu dacă este depus, nu am avut o discuţie la grupul parlamentar, pentru că este o ştire foarte proaspătă şi nici nu am discutat cu ceilalţi colegi din conducerea partidului, dar sentimentul meu este că ne vom opune unei asemenea iniţiative”, conchide Bulai.

AUR iniţiază un pachet legislativ anti-LGBT similar cu cel din Ungaria, care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România", a declarat Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

CITEŞTE ŞI: AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici