Iuraşcu, participant la mitingul de la Ploieşti, fost candidat la Cotroceni: Băsescu nu a lovit copilul

Liderul Partidului Forţa Civică, Adrian Iuraşcu, prezent la mitingul din 2004, de la Ploieşti, la care, potrivit unor imagini difuzate pe internet, preşedintele Traian Băsescu a lovit un copil, a declarat că s-a aflat la un metru distanţă de copilul respectiv, dar că nu a asistat la o asemenea scenă.

317 afișări
Imaginea articolului Iuraşcu, participant la mitingul de la Ploieşti, fost candidat la Cotroceni: Băsescu nu a lovit copilul

Iuraşcu, participant la mitingul de la Ploieşti, fost candidat la Cotroceni: Băsescu nu a lovit copilul (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

Iuraşcu apare în înregistrările de la miting chiar în spatele copilului. Adrian Iuraşcu a relatat că îl cunoaşte pe consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, căruia i-a solicitat sprijinul pentru a-şi prezenta punctul de vedere la televiziune.

"Nu l-a lovit, sub nicio formă", a spus el, menţionând că, dacă s-ar fi întâmplat un asemenea gest reprobabil, l-ar fi reţinut.

Iuraşcu a calificat drept un trucaj imaginile în care Băsescu apare lovind un copil.

"Nu s-a întâmplat", a subliniat el, susţinând că filmul difuzat este "o făcătură".

Iuraşcu a vrut să candideze la Preşedinţie din partea formaţiunii sale. El spunea, la lansarea candidaturii sale, că, dacă va lua 10%, va intra în turul doi, iar şansele de a câştiga sunt "extrem de mari".

"Dacă nu vom fi boicotaţi de presă, avem şanse să intrăm în turul doi. Asta este ţinta noastră, să intrăm în turul doi. Dacă vom lua 10%, vom intra în turul doi, iar şansele de a câştiga sunt extrem de mari", declara Adrian Iuraşcu în iulie 2009.

Iuraşcu nu s-a mai înscris, însă la BEC pentru a candida la funcţia supremă în stat.

Iuraşcu este inginer, are 57 de ani, este căsătorit şi are doi copii, este şi preşedinte al Propact şi al Forumului Civic Românesc.

Din postura de lider al Forumului Civic Românesc, el a cerut preşedintelui Băsescu, în decembrie 2007, să retragă distincţia Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, acordată lui Constantin Bălăceanu-Stolnici, ca urmare a verdictului pronunţat de CNSAS cu privire la activitatea desfăşurată de acesta "în slujba Securităţii".

Forumul Civic condus de Iuraşcu este cel îi acuza, în septembrie 2007, pe mitropoliţii Daniel al Moldovei, Bartolomeu al Clujului şi Nicole Corneanu al Banatului de legături cu securitaea, fără a putea proba acuzaţiile decât cu tăieturi din ziare, îi cerea lui Călin Popescu Tăriceanu, în octombrie 2007, excluderea UDMR de la guvernare şi în 2004 organiza mitinguri de susţinere a foştilor proprietari de case naţionalizate.

În august 2007, Ştefan Iuraşcu îi solicita, printr-o scrisoare deschisă, lui Mircea Geoană să se delimiteze "de urmăritul penal Iliescu Ion" şi să-i retragă acestuia funcţia de preşedinte de onoare al formaţiunii, precum şi sprijinul politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici